Bokstavkjeks og singelliv: Hvordan ta selfies som Kim Kardashian

Bli med på singelmamma Idas selfie-skole.

Prefekt Kardashian-selfie...eller..? Les singelmamma Ida Slettevolls selfietips under.

Å bli singel i en alder av 30 år kan være vanskelig når en er omgitt av venner som planlegger bryllup, baker cupcakes og produserer babyer, mener Oslobys nyeste gjesteblogger, Ida Slettevoll. I bloggen «Bokstavkjeks og singelliv» deler hun sine erfaringer som singel småbarnsmamma.


Det fulgte en merkelig bi-effekt av å bli singel igjen. Plutselig ble jeg så selvbevisst. I månedsvis hadde jeg gått trøtt og usminket rundt i den samme amme-toppen uten å ofre mitt eget utseende en tanke. Mascaraen hadde tørket ut, kroppen hadde forfalt og barberbladene på høvelen hadde rustet.

Nå begynte jeg å se meg i speilet igjen. Shit! Har jeg litt gule tenner? Burde jeg klippe meg? Er det forresten mulig å ha så tynt hår?

Neste skritt var at jeg plutselig ble aktiv på sosiale medier igjen. Venninnene mine stusset over at gamle profilbilder dukket opp på profilen på Facebook igjen. Jeg la ut gamle sommerbilder av meg selv der jeg så nokså blid og opplagt ut. Twitter-profilen min fikk også gjennomgå. Var innleggene mine catchy og artige?

Det mest vanvittige av alt var at jeg begynte å ta selfies. Som en hvilken som helst 14-åring eller rosablogger.

Her hadde jeg gått og sukket til venninnene mine over hvilken retning samfunnet vårt var i ferd med å gå. Klaget på fotballfrue-fit-mums og ledd av den tilgjorte mimikken i blogg-verdenen. Med bekymret mine hadde jeg snakket om vår nye generasjon som vurderte sin egen popularitet etter antall «likes».

Og så satt jeg plutselig der og mimet etter dem. Prøvde å finne den riktige lyssettingen. Hodet på skakke. SMIL! Knips, knips! Nei, det ene mislykkede bildet etter det andre. Kan det være at kameraet er av dårlig kvalitet eller er huden min alltid så rødmusset?

Jeg møtte meg selv i døra rett og slett. Og det er klart: Enhver blogger med respekt for seg selv må jo kunne ta selfies. Når du er singel og ikke har en kjæreste som kan ta bilder av deg med speilreflekskamera, så gjelder det å brette opp ermene og lære av de drevne.

Her er min selfie-skole: 1. Ikke prøv deg på en selfie på søndager dersom du er singel. Du skal stråle av selvtillit, ifølge trendguidene på nett.

2. Om du ikke har timeglassfiguren til Kim Kardishan, ha på noe i nøytralt farge eller ta et lynkurs i Photoshop.

3. Dersom du ikke har et fancy bad hjemme kan du jukse. Jeg knipset en gang et bilde på toalettet på Paleet kjøpesenter.

4. Hvis du har passert 30 år er det forventet at du tar selfie med en viss ironisk distanse. Det er lov å snike med bilder av deg selv med en morsom t-skjorte eller med en kjendis i bakgrunnen.

Her ser du at jeg lykkes like godt som dronningen av selfies, Kim Kardashian (det er jeg som er på nederst av bildene, hun er over - om det skulle være tvil).

5. Hvis du har høyere universitetsutdannelse: Det er KUN lov å ta selfie med et artig intelligent ordspill, eller hvis du henger på Litteraturhuset eller er på Piketty-foredrag. 6. Pass på god lyssetting. Vær raus med filter. Svart-hvitt er en vinner.

Ida i svart/hvitt. En evig vinner! PS: Husk å smile!

7.Dropp selfie med trutmunn med mindre du er som snytt ut av nesen på Angelina Jolie eller har veldig mye penger. I alle fall på LinkedIn. 8.Det er lov å blunke til kamera eller se litt «vill og gæren ut» når du tar selfies med venninner på fest.

9.Unngå å sperre øynene opp og blåse ut av neseborene på samme måte som du gjør når du ser deg i speilet. Tro meg. Det ser rart ut.

10.Å bare legge ut selfies fra toppturer og maraton gjør at folk blir sure.

11. Bruk kule solbriller.

Moralen er «øvelse gjør mester».

Eller sånn egentlig? Det er kanskje mulig å være ganske tilfreds uten å ta en eneste selfie – selv i 2015. Det beste er kanskje å være seg sjøl – og synes at det duger.