Oslo

Oslo vil bruke over 1,6 milliarder på ekstra pandemikostnader

Over 1,6 milliarder kroner settes av i Oslos reviderte budsjett for å dekke ekstraordinære kostnader tilknyttet pandemien i første halvdel av 2021.

Raymond Johansen og byrådet la torsdag fram forslag til revidert budsjett for Oslo kommune i 2021.
 • NTB

Summen inkluderer 300 millioner kroner til vaksinering.

– Øvrige kostnader er blant annet knyttet til testing og økt smittevern i barnehager og skoler, samt til kompensasjon til kommunale virksomheter som Munchmuseet og Oslo Nye Teater, opplyser kommunen.

Ytterligere 300 millioner kroner settes av til Ruters inntektsbortfall. Det blir en overgangsfase på seks måneder i etterkant av pandemien.

Videre setter byrådet av 438 millioner kroner til gjenoppbyggingstiltak. 142,5 millioner av midlene foreslås avsatt til fond for å kunne videreføre tiltakene i 2022 og 2023.

– Med dette reviderte budsjettet setter vi av midler til å skape arbeid og aktivitet, ta igjen tapt læring i skolen og følge opp de som på ulike måter sliter som følge av pandemien, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Tilskuddsordningen for utslippsfrie anleggsmaskiner i kommunen får ytterligere 50 millioner kroner. Det settes også av ti millioner kroner for å taue inn elsparkesykler som hindrer fri ferdsel på fortau.

Samlet sett disponerer byrådet 1,9 milliarder kroner over driftsbudsjettet i det reviderte budsjettet. Over investeringsbudsjettet disponeres 180 millioner kroner.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5