Syv menn pågrepet for millionkupp

Fremstilt for varetektsfengsling lørdag. Politiet utelukker ikke flere arrestasjoner.

Naboer hørte boring i bygget ved 23-tiden den aktuelle lørdagen i februar.

Syv menn ble torsdag arrestert og er nå siktet for grovt tyveri, etter innbruddet i Gullborgens hvelv i februar i år.

— Politiet fant tilstrekkelig grunnlag for å pågripe disse personene torsdag 25. mars, på bakgrunn av en langvarig og omfattende etterforskning. De er per i dag siktet for medvirkning til grovt tyveri, sier politioverbetjent John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet.

De syv siktede ble pågrepet på flere adresser torsdag. Ifølge politiet skal pågripelsene ha forløpt uten dramatikk.

De siktede er norske og utenlandske statsborgere, men politiet vil ikke opplyse hvilke(t) opprinnelsesland det er snakk om. Flere av dem har tilknytning til Oslo-området.

Kjenninger av politiet

- Dette er personer som politiet kjenner til fra tidligere forhold, men jeg kan ikke gå i detalj når det gjelder hva slags forhold dette er, sier Lund til Aftenposten.no.

Flere av de siktede er avhørt, men Lund, som er sjef for etterforskningsavdelingen i politiets seksjon for organisert kriminalitet, sier at mange avhør gjenstår.

Vi utelukker heller ikke at det vil bli gjort flere pågripelser, sier Lund.

Brøt seg gjennom fem dører

Millionkuppet hos Gullborgens hvelv i Oslo i februar var trolig svært godt planlagt.

Tyvene brøt seg gjennom fem ståldører, før de slo seg gjennom en betongvegg inn i hvelvet. Innbruddet bar preg av å ha blitt gjennomført med stor grad av profesjonelt utstyr.

Innbruddet ble mest sannsynlig fanget opp av overvåkningskameraer - men tyvene tok med seg også lokalets overvåkningsutstyr, inkludert bildene av selve forbrytelsen.

Gjerningsmennene fikk med seg verdier for opp mot 40 millioner kroner, halvparten i form av diamanter, den andre i form av gull og gullkjeder.

Politioverbetjent Lund bekrefter overfor Aftenposten.no at det er gjort beslag i saken, men vil ikke kommentere hvorvidt disse beslagene er del av utbyttet fra innbruddet.

— Vi har i etterforskningen av denne saken hatt to hovedmål: Det ene har vært å finne gjerningsmennene, og det andre har vært å finne og føre tilbake verdiene som ble stjålet. Så langt så har vi i alle fall gjort disse pågripelsene, så får vi ta den videre etterforskningen derfra, sier Lund.