Oslo

Politiet i Oslo ber alle som var på bunkerfesten, om å ta kontakt med helsevesen eller politi

Ber alle som var tilstede om å melde seg.

Festen ble gjennomført i dette bunkeranlegget i Oslo.
  • Henning Carr Ekroll
    Nyhetssjef
  • NTB

Politiet kommer med oppfordringen i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Politiet understreker viktigheten av at personer som har deltatt på festen, tar kontakt, og de trenger ikke være redd for å bli straffeforfulgt. Det foreligger ikke hensyn som tilsier at forholdene blir påtalt av det offentlige, og politiet vil derfor ikke straffeforfølge festdeltakere for å ha tatt opphold i bunkersen eller ha brutt covid-19-forskriften i denne forbindelse, heter det.

Fare for senvirkninger

Totalt 27 festdeltakere ble kjørt til sykehus med mistanke om kullosforgiftning etter festen i en bunker på St. Hanshaugen i Oslo natt til 30. august. Det er anslått at rundt 200 mennesker deltok.

«Rave Cave» står det over en av dørene i anlegget.

Dem personer ble alvorlig skadet. Årsaken var at eksos fra strømaggregater spredte seg i anlegget.

Oslo universitetssykehus har opplyst at skadede etter festen har fått hjerneskader, og at det er uklart om de vil bli helt friske igjen.

Les også

Flere deltagere på bunkerfesten har fått hjerneskade

– De som var der nede, var antagelig bare minutter fra den verste katastrofen i Norge i fredstid, sier Dag Jacobsen, avdelingsleder ved Akuttmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus, til VG.

Ifølge Ullevål sykehus er det en fare for senvirkninger av kullosforgiftning. Festdeltakerne ble oppfordret til å ta kontakt med helsevesenet snarest mulig dersom de opplevde symptomer på kullosforgiftning. Symptomer er trøtthet, sløvhet, svimmelhet, kvalme og hodepine.

Deltakerne på festen tok seg inn gjennom denne inngangen.

Fem personer siktet

Fem personer er siktet i saken.

– De er alle siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, brudd på smittevernloven og uberettiget adgang og opphold, eller medvirkning til disse bestemmelsene, opplyste politiet i en pressemelding i forrige uke.

En av de som er siktet etter bunkerfesten i Oslo for halvannen uke siden, avviser å ha hatt en arrangørrolle og mener han ikke har gjort noe straffbart.

– Slik jeg forstår ham, mener han at han ikke har gjort noe straffbart. Han er ikke noen arrangør, men han var på festen, sier forsvareren hans, advokat Bendik Falch-Koslung, til NTB.

Les også

  1. Nå boltes dørene til festbunkeren på ny. Se bildene fra innsiden.

  2. Forsvareren til siktet etter bunkerfesten: – Ikke naturlig at han vil erkjenne straffskyld

  3. Ytterligere en siktet etter bunkerfest i Oslo

  4. Ut av grottene! Inn i barene!

Les mer om

  1. Oslo
  2. Politiet