Oslo

Nå får du kjøpt årskort i Ruter-appen

Nå har du muligheten til å kjøpe et 365-dagers billett i Ruter-appen. Dette må du passe på dersom du mister telefonen.

Å kjøpe årskort hos Ruter er vesentlig billigere enn å punge ut for tolv 30-dagerskort. Reiser du i Sone 1 sparer du 1380 kroner på å kjøpe kort for hele året, til 6900 kroner. Foto: LDprod / Shutterstock

  • Christina Skreiberg
  • Heidi Anne Johnsen

Inntil nylig var ikke dette mulig, men der er det nå! Og det sparer du penger på.

Å kjøpe årskort hos Ruter er vesentlig billigere enn å punge ut for tolv 30-dagerskort. Reiser du i Sone 1 sparer du 1380 kroner på å kjøpe kort for hele året, til 6900 kroner, i en jafs.

En av grunnene til at dette har latt vente på seg er at Ruter ikke hadde noen tilstrekkelig god løsning for å overføre kjøpt billett fra en telefon til en annen. Ettersom billetten varer lenge, og mange skifter telefon i løpet av et år, har Ruter ønsket å ha dette på plass.

Store verdier

Kjøper du 365-dagers billetten er det verdt å huske på at telefonen vil inneholde store verdier. Kjøper du årskort på strekningen Lillestrøm-Sandvika, vil billettverdien i telefonen være 17.400 kroner.

– Er du uheldig og mister telefonen, kan du kontakte Ruter. Kjøper du årskort med mobilen, er det viktig at du i mobilappen ber om å få kvittering tilsendt på mail. Dette gjør du under «Innstillinger». Denne kvitteringen gjør det mulig for oss å gjenfinne din app-ID og gi ut ny billett, sier Martin Hinsch, pressevakt i Ruter.

Automatisk fornyelse av 30-dagers billett

Til høsten kommer Ruter med enda en løsning. Da lanseres muligheten for automatisk fornyelse av 30-dagers billetten i appen.

– Mange av kundene har månedskort i mange måneder av året, og er vant til å ha en billett i appen. Med automatisk fornyelse slipper de å følge med på når billetten utløper, og denne billetten er en fleksibel løsning, sier Hinsch.

Les mer om

  1. Ruter