Mann (27) siktet for voldtekt av kvinne på Burger King

En 27 år gammel mann er siktet for å ha voldtatt en kvinne på Burger King i Oslo natt til søndag.

sx5c0336.jpg

— Foreløpig forklaring gjør at vi regner det som ganske sikkert at dette er riktig person, sier politiet til NRK.

De understreker at mannen ikke har tilstått, slik VG meldte tidligere mandag.

— Som en følge av medieoppslagene, meldte en person seg i vakta søndag kveld klokken 20 og kom med opplysninger som knytter ham til handlingen, sier leder Kari-Janne Lid ved avdelingen for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til avisen.

Mannen ble umiddelbart pågrepet og siktet for overfallsvoldtekt. Han vil bli avhørt i dag, og politiet vil deretter ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Lid.

Ukjent for kvinnen

Den fornærmede kvinnen, som er i 30-årene, meldte fra til en vekter i restauranten like etter overfallet. Den mistenkte gjerningsmannen var en gjest som spiste på restauranten før han fulgte etter kvinnen inn på toalettet, skriver NRK.

Hun har fortalt politiet at gjerningsmannen var ukjent for henne, og kunne kun gi en vag beskrivelse av ham. Kvinnen har vært til undersøkelse på voldtektsmottaket.

Vaktleder Arne Kaspersen i Oslo-politiet bekreftet overfor NTB søndag at de har videobilder av den mistenkte gjerningsmannen, men at de på dette tidspunktet ikke kjente identiteten hans.