Oslo

Lyn får lov til å sette opp tribune likevel

Julen kom tidlig til Lyn Fotball i år. Etter mange, lange måneders dyr venting fikk klubben omsider lov til å sette opp tribunen den selv har kjøpt. Tribunen skal settes opp på Kringsjå.

Byrådene Rina Mariann Hansen (Ap) (til v.) og Hanna Marcussen (MDG) er godt fornøyde etter å ha skåret gjennom og gitt Lyn lov til å sette opp tribunen kommunen to ganger har nektet laget å sette opp.
  • Stein Erik Kirkebøen

Osloby har tidligere fortalt historien om to fotballklubber, den ene er byens beste klubb og den andre er byens største klubb (flest lag). Mens den beste har fått en tomt som er verd en halv milliard eller noe sånt, er den største nektet å sette opp en tribune til snaut 500 tilskuere som den selv har kjøpt. Tribunen ligger lagret i Vestfold på andre året, og det koster 12 000 i måneden.

  • Den historien kan du lese her.
    Nå er det ordnet opp i tullet. Det måtte to byråder til for å få gjort om administrasjonens to avslag.

— Vi skar gjennom, sier byråden for kultur frivillighet og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), og byråden for byutvikling, Hanna Marcussen (MDG). Sammen er de to dynamitt når de vil. Men tribune-saken saken var, i rettferdighetens navn, ikke så vanskelig.

Større fordeler enn ulemper

— Nei, for oss var det ganske åpenbart at fordelene for Lyn ved å få sette opp den sammenleggbare tribunen, er mye større enn ulempene for de naboene som skal bo i de studentboligene som ennå ikke er bygd og for omgivelsene ellers. Og dermed var resultatet gitt, sier Marcussen.

— Det er lett å være handlekraftig når det ikke koster noe, Lyn har kjøpt tribunen og de setter den opp…

— Det er riktig at det ikke koster kommunen mer enn noe saksbehandlerkapasitet, men nå har vi i hvert fall fått ordnet opp, sier Marcussen.

Glad - og utålmodig

Og daglig leder Sjur Skridshol i Ski- og fotballklubben Lyn er godt fornøyd med at saken er løst ni måneder etter at de søkte om å få sette opp tribunen.

— Ja, nå begynner vi arbeidet med å hente inn anbud på de arbeidene som må gjøres umiddelbart, sier Skridshol, som imidlertid ikke er helt rolig.

— Jeg regner med at den endelige avgjørelsen nå er fattet, men jeg ser i byrådets vedtak at saken skal sendes tilbake til «Plan- og bygningsetaten for fornyet behandling». Vi vil ikke betale lager lenger enn høyst nødvendig, og håper ikke at det tar vinter og vår å behandle saken på nytt.

Les også

  1. VIF får flere hundre millioner til en ny arena av kommunen. Lyn får ikke lov til å sette opp en tribune de har kjøpt selv.

  2. Avgjør B-lagene «Trikkeserien»?