Oslo

Bare trappen fikk stå igjen da familien totalrenoverte

Tomannsboligen fra 1970 ble ny, og i kjelleren ble det laget utleiebolig. Se før- og etterbildene i billedkarusellen over.

Nytt bad ble bygget ved trappen i første etasje. Blyglassvinduet ble byttet ut.
 • Edel Bakkemoen
  Edel Bakkemoen
  Journalist
FØR: I denne delen av den store hallen er det bygget bad t.v. for trappen. Det er fortsatt åpent inn mot stuen.
Edith Victoria Ahlsen, Ole André Sannes og Ebba har fått det lunt og lekkert med ekstra isolerte yttervegger og gulv og nyrenoverte overflater.
Bare trappen og innebyggede skap på soverommene fikk stå igjen. Ole André Sannes og Ebba synes trappen er blitt fin.
ETTER: Romslig, lyst kjøkken med god spiseplass. Ikea-innredning med marmorplate og strukturert kalkmaling på veggen over benken.
Ved å flytte en vegg fikk familien et stort, lyst kjøkken. F.v. Ole André Sannes, Ebba og Edith Victoria Ahlsen.
Den nye veggen fikk bred skyvedør (t.v.), og det ble plass til mange skap på kjøkkenet.
FØR: Fra hallen inn mot kjøkken og stue (t.v.).
Huset er romslig, og det er åpent mellom salong, spisestue hall og kjøkken, som har skyvedør.
Peisestue med arvede Bambi-stoler (Rastad & Relling) mikset med andre designgjenstander fra midten av 1900-tallet og fremover.
Ebbas rom før oppussing. Den smarte 60-tallsbrisken har farmor senere trukket om, så den fremstår som ny.
Ebbas rom har fått nye, svakt gammelrosa vegger. De innebygde skapene er beholdt, men dørene har fått tavlemaling og nye knotter.
Ebba (2) har grønt utsyn fra rommet sitt, som har fått svakt gammelrosa vegger.
Utsikten fra Ebbas rom.
FØR: Foreldrenes soveværelset var i velholdt 70-tallsstand, som resten av huset. Også her fikk skapene stå da alt annet ble fornyet.
ETTER: Yndlingsfargene grønt og blått går igjen i ulike kombinasjoner i huset, og det er grønn utsikt fra den franske balkongen.
Husets mange innebyggede skap fikk stå, de ble pusset opp og fikk ulike håndtak. På gjestværelset i lær og messing.
Gjesterommet har retro-innredning med gule og oransje innslag. Bokskapet er arvegods.
Cathrine Kullbergs lampe "Norwegian Forest" lyser opp på gjesteværelset.
Et skatoll fra lille Ebbas tippoldeforeldre står på hjemmekontoret. Mamma Edith er lærer, pappa Ole er webdesigner og partner i et designbyrå.
Familiens tomannsbolig i Heiasvingen.
FØR: Kjøkkenet var langt og smalt. Veggen mot hallen/spisestuen ble flyttet og forsynt med en skyvedør. Da fikk man også et vindu til.

I huset på Holtet i Oslo bygget familien et hjem for fremtiden.

Se flere bilder ved å klikke på pilen på bildet over.

For snaut et år siden flyttet Edith Victoria Ahlsen, Ole André Sannes og datteren Ebba (2) fra Grünerløkka inn i en tomannsbolig fra 1970. Kjøpet blir for en stor del finansiert med en ny utleiebolig i kjelleren.

 • Vet du hva din bolig er verdt? Prøv Oslobys nye tjeneste: Boligverdi

Stille i Heiasvingen

Bare trappen og innebyggede skap på soverommene fikk stå igjen. Ole André Sannes og Ebba synes trappen er blitt fin.

Sameiet i Heiasvingen består av 28 leiligheter i 14 tomannsboliger med privathager, felles tennisbane og et stort friareale med lekeplass i en stille blindvei nær trikken. Det er et grønt, barnevennlig boliganlegg fra 1970.— Miljøet er svært stabilt, og det er sjelden noe kommer til salgs i dette området, som er ganske dyrt. Huset på 240 kvadratmeter er ganske romslig. Da vi kjøpte boligen, visste vi at vi ville bo her i minst 30 år - og totalrenovere den før vi flyttet inn. Vi ville gjøre kjøkkenet dobbelt så stort, på bekostning av en kjempestor hall, og dessuten bygge nytt bad i hallen, forteller Edith Victoria Ahlsen.

Er du på boligjakt men er usikker på hva som står i prospektet, se denne gjennomgangen.

Lurt å leie ut

— Løsningen for oss ble å søke om bruksendring og lage en leilighet på 55 kvm med egen utgang for utleie i kjelleren. Verandaen var såpass høy at det lot seg gjøre. Vi satte inn ytterdør og flere vinduer med lyssjakter rundt. Innerdøren mot vår del av kjelleren ble stengt, men kan lett åpnes igjen hvis vi selv vil bruke boligen etter hvert. Dessuten har vi lagt solid lydisolering mellom etasjene. Leieinntekten gjør at boutgiftene for oss ligger på linje med hva de kunne vært hvis vi hadde flyttet til en tilsvarende bolig uten leieboer utenfor byen, sier Ole André Sannes.

Skikkelige materialer

Det andre grepet for å få ned kostnadene, var å skaffe skikkelige materialer til en rimelig pris. På kampanjetilbud, eller på salg i små spesialbutikker. De planla i detalj hvordan det hele skulle bli, og engasjerte dyktige håndverkere til å utføre jobben.

— Huset var preget av at det ikke hadde vært gjort noe der siden det var nytt. Vi syntes ikke det var mye å ta vare på. Vegger ble revet. De fleste ble bygget opp igjen, kanskje flyttet litt på, nå med nye, skjulte rør- og elanlegg. Ytterveggene ble isolert ekstra, og alle vinduer i første etasje skiftet. Vi la elektriske matter under det nye tregulvet, og trenger ikke mer varme enn de gir om vinteren, sier Sannes.

Interessert i bolig? Se også dette klenodiet, som du neppe får se på finn.no

Kresne valg

Arvet kommode på historiske fliser i entréen.

Materialene de har funnet på tilbud, ser slett ikke billige ut. For eksempel eikegulvet. — Vi valgte bare gode produkter, men gulvet er ikke like flott som det vi helst ville hatt. Derimot har vi spandert litt ekstra på noen mindre områder som også gjør mye av seg; det gjelder marmorplaten på kjøkkenbenken og flisene på gulv i entré og bad, forteller Edith Victoria Ahlsen.Hun har lenge samlet på skandinaviske designgjenstander, som får skinne i nye rom med store, rene flater. Enkelte arvemøbler har også funnet sin plass.

 • Etter å ha fotografert kongelige og kjendiser i nesten hundre år, er det nå slutt i Drammensveien.
  Det har vært en stor overgang for paret å flytte fra livlige Grünerløkka etter 15 år der, men de har fått det slik de ønsket seg. Nå bor familien landlig, men sentralt i et villastrøk sørøst i byen. I hagen vokser det epler, plommer og moreller. Der har Ebba fått egen lekestue i ly av en enorm, gammel eik. Den står på sameiets eiendom like nedenfor, og skjermer familiens hus og hage på flere måter.

Les også

 1. Dette påbygget står på egne ben

 2. Den lille leiligheten fikk unikt interiør

 3. Bli med inn i et ekte kunstnerhjem

Les mer om

 1. Interiør