Oslo

Hareide og kirketopp deltar i Oslo Pride

For første gang skal en av toppene i Den norske kirke delta i Oslo Pride på lørdag. Også KrF-leder Knut Arild Hareide skal markere sin støtte til homofile i paraden.

 • NTB

– Noen vil sikkert oppleve det som krevende at jeg deltar, sier nyvalgt leder av Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum, til Dagen.

Kristin Gunleiksrud Raaum skal delta i Oslo Pride på lørdag. Det er første gang en leder av Kirkerådet deltar i paraden. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Hun legger ikke skjul på at hun regner med reaksjoner.

Les også

Politiet styrker beredskapen under Oslo Pride etter terroren i Orlando

– Jeg må som leder av Kirkerådet være i paraden. Det er ikke tvil i min sjel. Det er en moralsk forpliktelse for meg, sier hun.

Les også

20 ambassader slår ring rundt Oslo Pride

Første KrF-leder i homoparade

Også KrF-leder Knut Arild Hareide ser det som både naturlig og viktig å delta i paraden. Det er første gang en KrF-leder deltar på en homoparade i Norge.

– Det burde i 2016 være unødvendig å måtte markere et nei til vold og hatkriminalitet mot homofile. Vi burde som samfunn ha kommet lenger. Slik er det dessverre ikke. Hendelsen i Orlando rystet oss alle. Med å delta i Oslo Prides parade førstkommende lørdag, vil jeg vise min støtte, sier han til Dagen.

 1. Les også

  Polens eneste åpne homofile politiker: - Man kan føle hatet i luften

 2. Les også

  Homofile menn som ikke har sex, kan snart få gi blod

 3. Les også

  Eriksen tar over KrF mens Hareide tar pappaperm

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5