Oslo

Trafikkaos i Oslo etter at vogntog veltet ved Vålerengtunnelen

To av de seks feltene i Vålerengtunnelen måtte stenges etter en omfattende trafikkulykke med vogntog, søndag ettermiddag. Ulykken førte store materielle skader.

Vogntoget lå på siden rett før innkjøringen til Vålerengtunnelen. To personer ble skadet i ulykken som skapte lange køer bakover.
  • Hilde Bjørhovde
    Journalist
  • Wasim Riaz
    Journalist

Siste: Ved 15.30-tiden ble alle kjørefelt i nordgående retning gjenåpnet for trafikk. I sørgående retning (mot sentrum) var to av tre felt fremdeles stengt.

Politipatruljen på stedet melder om personskader på to personer som satt i vogntoget som har veltet. De får tilsyn av ambulanse på stedet. Det er uvisst hvor lenge kjørefeltene blir stengt, opplyser politiet.

Ulykken har skjedd rett før innkjøringen til Vålerengtunnelen i retning mot Oslo sentrum. Ulykken har skapt en flere kilometer lang kø mot sentrum.

– Det er veldig lange køer bakover selv om det er skiltet med alternative ruter, sier Tore Solberg, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Også veibanen har fått store skader etter at et vogntog veltet mellom Helsfyr og Vålerengtunnelen ved 13.30-tiden søndag.

Ved 14.30-tiden var det kø helt bak til Ulven.

  • Sjekk hvordan trafikken flyter i Oslo akkurat nå

– Det er store materielle skader også på veibanen. Blant annet har en mast falt på motgående kjørefelt, sier Ola Klakegg, fungerende vaktkommandør i Brann- og redningsetaten ved 14-tiden.

Han legger til at det er stor olje- og dieselsøl på stedet. Brannvesenet jobber nå med å ta dette opp fra veibanen.

Det kan ta noe tid før vogntoget blir fjernet, men siden vogntoget ligger i avkjøringsfeltet jobber brannvesenet og politiet for å gjenåpne hovedveien i sørgående retning.

Politiet har fått informasjon om at tilhengeren skal ha fått sleng idet vogntoget kjørte i kurven rett før tunnelen.

Ved 14-tiden opplyser politiet at to personer er kjørt til legevakt med bruddskader. Høyre kjørefelt i nordgående retning og venstre kjørefelt mot Oslo sentrum er gjenåpnet for trafikk. Det er foreløpig uklart når de resterende fire feltene gjenåpnes.

Les mer om

  1. Oslo
  2. E6