Oslo

Ingrid Kristiansen: - Ingen skam å løpe halvmaraton

3000 skal løpe hele maratondistansen i Oslo på lørdag. Ingrid Kristiansen er ikke sikker på at alle er så godt forberedt at de har godt av det.

Ingrid Kristiansen heier frem sine løpere. Fra venstre Guro Teigen, Tone Enger, Anne Christine Arnesen og Pelle Mikkelsen Foto: Rolf Øhman

 • Stein Erik Kirkebøen

Det er mørkt. Det blåser og er surt. Regnværet har nettopp passert, uten å legge igjen garantier for at det ikke kommer et nytt. Det er en perfekt kveld for kveldskos og rødvin.

— Og for løping. Når vi har bestemt oss for å løpe, så løper vi. Og nå har regnet har gitt seg, og det er egentlig perfekt løpevær, sier Tone Enger og rister løperbena, utålmodig etter å komme i gang.

 • Løper du Oslo Maraton? Se video og statistikk fra løpet ditt her!

Intervall og tips

Det er en av Ingrid Kristiansen to løpergrupper som skal ut og trene. Halvannen time med intervaltrening og gode råd fra maratondronningen står på programmet for et snaut dusin løpere.

Les også

Her er løpedronningens råd før Oslo Maraton

— Ingen er konkurranseløpere, det er mosjonister alle sammen. Dette er en gruppe mosjonister, og ikke et treningsopplegg for Oslo Maraton. Noen deltar i løp, andre gjør det ikke, sier Ingrid, som løp sitt (foreløpig?) siste maraton i 2007.Tre av deltagerne skal lørdag løpe Oslo Maraton. To skal løpe halvmaraton, én skal løpe de 42 klassiske kilometerne. Praten går rundt lørdagens begivnehet, én sier at 8000 skal løpe hele distansen (det rette tallet er 3000, men det endrer ikke prinsippet). De fleste i gruppa synes det er et sunnhetstegn at så mange løper så langt.

Bare Ingrid Kristiansen er usikker på det:

— Jeg vet ikke hva slags form deltagerne i Oslo maraton er i, men jeg er ikke sikker på at alle har forberedt seg godt nok og lenge nok til å ha forutsetninger for å løpe hele distansen. Det er en stor påkjenning, og man bør ha trent målbevisst i to år i forkant, mener hun.

— Har man ikke det, så bør man nøye seg med halvmaraton. Det er også en bragd å fullføre halvmaraton og slett ingen skam å løpe det.

Les også

Halvmaraton er blitt mosjonistenes favoritt

.

Statusjag?

Hun har en mistanke om at noen skylles med av langløpbølgen som igjen velter over landet, at de er preget av at det er den lange distansen som gir status på Facebook.

— Men gjør det noe om noen prøver seg på noe de ikke har forutsetninger for å gjennomføre, ingen dør av å løpe langt?

— Nei, det er riktig, ingen dør av det. Men de kan få veldig vondt i bena og i kroppen. Og de kan bli skremt bort fra løpingen. Og det er jo synd, sier Ingrid før hun tar med seg gruppen sin inn i Vigelands eventyrverden for å gjennomføre en intervalløkt.

— Det er den eneste treningsformen som passer for en gruppe som er så forskjellig sammensatt. Da kan de som ønsker det, ta noen short-cuts. Det er helt greit, sier løpedronningen.

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Norges ukjente verdensmester startet med løping som godt voksen. Hun ante ikke at det skulle være mulig å få slik fremgang.

 2. OSLO
  Publisert:

  Motbakkesjokk i Oslo maratons nye «retroløype»

 3. SPORT
  Publisert:

  Ikke plass til flere joggesko i Oslo-gatene

 4. SPORT
  Publisert:

  Deltagertak på Oslo Maraton

 5. SPREK
  Publisert:

  Ekspertene mener mosjonistene gjør to feil når de trener

 6. SPORT
  Publisert:

  Internasjonal trend har nådd hovedstaden: Norske kvinner er hekta på løping