Lund (Ap) tar over for Lund (Ap) i byråd

Få måneder før valgkampen er i gang for fullt, gjøres det endringer i Oslos rødgrønne byråd.

Raymond Johansen og Marthe Scharning Lund på vei inn til et sentralstyremøte i Ap i 2017.

Marthe Scharning Lund er utnevnt som ny byråd for næring og eierskap.

Lund har vært Raymond Johansens stabssjef siden Ap-politikeren overtok styringen i Rådhuset i Oslo høsten 2015.

Lund har bakgrunn blant annet som politisk rådgiver i Barne- og likestillingsdepartementet, samt fra flere verv og posisjoner innen arbeiderbevegelsen.

Lund var vararepresentant på Stortinget for Arbeiderpartiet mellom 1997 og 2005, og møtte tilsammen 256 dager, ifølge Stortingets arkiv.

– Scharning Lunds erfaring vil bidra til å videreføre byrådets arbeid for et aktivt eierskap i energisektoren, og i de store byggforetakene våre. Hun vil fortsette arbeidet med å åpne kommunen for innovative bedrifter som gir nye muligheter for næringslivet i det grønne skiftet, sier Johansen i en pressemelding.

– hun evner å kombinere langsiktig og strategisk arbeid, samtidig som hun er handlekraftig og viser stor gjennomføringsevne, sier Johansen også.

Marte Ingul (Ap), som har vært byrådssekretær for Johansen, overtar rollen som stabssjef. Halvard Hølleland (Ap), som er byrådssekretær for byråd Tone Tellevik Dahl (Ap), overtar Inguls jobb.

Går til NVE

Det er allerede kjent at Kjetil Lund (Ap), avtroppende byråd for næring og eierskap, skal over i en jobb i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Kjetil har gjort en imponerende jobb med byrådets arbeid for næringsutvikling og å etablere innovasjonsdistrikter i Oslo. Han har løftet arbeidet med å realisere fangst og lagring av CO₂, ledet prosessen med å slå sammen de store energiselskapene ECO og Hafslund, og jobbet frem strengere krav til cruiseskipsnæringens utslipp i samarbeid med andre norske kommuner, sier Johansen.

Lund skrev om dette på Facebook for en uke siden, et innlegg som er blitt mye delt.