Oslo

Hells Angels inntok Domkirken

Stortorvet var i formiddag fylt av Hells Angels-medlemmer, som var samlet for å hedre mangeårig medlem Espen Juliussen i Domkirken.

  • Osloby

Flere hundre medlemmer fra motorsykkelklubben Hells Angels (HA) har i formiddag kjørt til Oslo sentrum i kortesje. De er samlet i Domkirken for å hedre en av sine avdøde medlemmer, 35 år gamle Espen Juliussen.

Juliussen var fullverdig HA-medlem i ti år, og var sentralt plassert i Oslo-charteret. Han døde i en vådeskuddulykke.

HA Norges talsmann, Rune «Supern» Olsgaard kunne i går fortelle Dagbladet at til sammen 800 personer vil følge begravelsen fra domkirka, pårørende medregnet.

— De kommer fra hele Europa, og vil stille i full HA-uniform, kunne han opplyse til avisen.

Stortorvet er tydelige preget av dagens Hells Angel-begravelse. Foto: Roald, Berit

Det er domprost Anne-May Grasaas som har gitt klarsignal til begravelsen. Oslo-biskop Ole Christian Kvarme hilser HA velkommen til kirken.— Dette er helt greit. De pårørende ønsket en kristen begravelse - og det er klart vi gjerne vil gjennomføre det. De som ønsker å komme inn, er hjertelig velkommen, sa biskopen til Dagbladet i går.

Etter begravelsesseremonien kjørte kortesjen med avdøde til Østre Aker gravlund, et par steinkast fra klubbhuset, der Juliussen skal jordfestes. Dermed blir det en ny kortesje i Oslo sentrum om kort tid.

Den avdøde hadde vært medlem i Hells Angels i en årrekke. I dag tar hundrevis av Espen Juliussens venner siste avskjed med ham. Foto: Roald, Berit