Politiet jakter flere gjerningspersoner: Mann pågrepet etter knivstikking

En mann ble knivstukket på åpen gate i Bredtvetveien i Groruddalen i Oslo søndag kveld. Han er ikke livstruende skadet. En mann er pågrepet.

Politiet søker etter flere gjerningspersoner etter at en mann i 30-årene ble knivstukket på åpen gate i Bredtvetveien i Groruddalen nordøst i Oslo søndag kveld.

Politiet meldte først at mannen var blitt skutt, men i en Twitter-melding klokken 02.20 natt til mandag opplyser politiet at undersøkelsene på sykehuset viser at mannen er stukket med kniv.

Klokken 02.55 melder politiet at én person er pågrepet i saken og kjørt til arresten.

– Vedkommende er en mann som vi setter i forbindelse med hendelsen, opplyser politiet.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 23.01 søndag kveld. Mannen fikk behandling av ambulansepersonell på stedet og deretter kjørt til Ullevål sykehus.

Les også

Politiet trodde først offeret var skutt på åpen gate

En mann ble knivstukket i Bredtvetveien i Groruddalen nordøst i Oslo.

– Ikke livstruende

– Han er til behandling på sykehuset og er ikke livstruende skadet. Vi har kunnet ta et innledende avhør av ham, og han har gitt opplysninger som gjør at vi begynner å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Ut ifra det mannen har forklart dreier det seg ikke om noen tilfeldig hendelse. Det skal være en relasjon mellom ham og de gjerningsmennene, men politiet kan ikke gi flere detaljer om dette av hensyn til etterforskningen.

– Sølvgrå stasjonsvogn

– To personer ble sett løpende fra stedet. Det er mulig at de har stukket fra stedet i bil. Det dreier seg trolig om en sølvgrå stasjonsvogn som kjørte fra stedet. Hvis noen har opplysninger eller observasjoner om denne bilen bes de kontakte politiet, sier operasjonslederen.

Politiets krimteknikere undersøker stedet og politiet avhører også vitner.

– Vi har fortsatt patruljer i søk, opplyser Krohn Engeseth ved halv to-tiden.

Hendelsen har skjedd utendørs. Både Bredtvet kvinnefengsel og Bredtvet kirke ligger i nærheten. Det er også en skole i området.