Mann i 50-årene ranet av to unge menn på sparkesykkel i Oslo

Politiet i Oslo er på utkikk etter to menn i 18-årsalderen etter at en mann fredag kveld ble påkjørt, slått og ranet i Bogstadveien på Majorstuen.

Det var VG som først meldte om sparkesykkelranet. Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt sier til NTB at selv om sparkesykler er blitt mye mer vanlig i bybildet i Oslo, er det ytterst sjelden de får melding om lovbrudd av dette slaget.

– Vi fikk melding til politiet klokka 20.44 om at mann i 50-årene var påkjørt i Bogstadveien på Majorstuen av en sparkesykkel, En av de to som var på den, hoppet av og slo ham, men fornærmede var ikke skadd etter slaget, sier Lie.

I situasjonen som oppsto tok gjerningspersonen mannens mobil og kortholder, som inneholdt bankkort

– Politiet sporet mobilen til en adresse på Uranienborg, og der fant vi den knust utenfor. Det ble søkt etter de to på sparkesykkelen, uten hell så langt. De er beskrevet som unge menn i 18-årsalderen, sier Lie.

Politiet har opprettet sak og vil blant annet gå gjennom tilgjengelig videoovervåkingsmateriale. Det er ukjent om det var en elsparkesykkel som ble benyttet under ranet.