Oslo

Dropper ny T-banestasjon

Oslo Sporveier skrinlegger planene om en ny stasjon i Homansbyen. I stedet skal tunnelen mellom Nationaltheatret og Majorstuen bli sikrere.

 • Forf>
 • <forf>thomas Olsen <

Samferdselsmyndighetene har satt av 700 millioner kroner til en underjordisk T-banestasjon i Homansbyen. Men nå varsler Oslo Sporveier at de vil skrinlegge planene, melder NRK Østlandssendingen. — Det prosjektet er ikke samfunnsmessig lønnsomt. Nytten av Homansbyen stasjon forsvarer på ingen måte investeringen, sier plandirektør i Sporveien, Tore Kåss. Han mener stasjonens beliggenhet ikke vil gi stor nytte for kollektivreisende. Stasjonen er for nær sentrum og vil bli liggende så langt under bakken at passasjerer får lite nytte av et ekstra stopp.

Smal og gammel tunnel

I stedet ber Sporveien om 100 millioner kroner fra Oslopakke 3 for å bedre sikkerheten i dagens tunnel mellom Nationaltheatret og Majorstuen. - Det innebærer blant annet oppgraderte nødutganger, noe bredere tunnel og bedre ventilasjon og sikringssystemer, sier Kåss til NRK. Den smale, 80 år gamle tunnelen er i dag den største sikkerhetsrisikoen på Oslos T-banenett.

Les også

 1. Ønsker P-forbud i snøfylte trikkegater

 2. Siste tur med banen

 3. Truer ny sporveisorganisering

 4. Nå kan han ta trikken

 5. Vil ha buss hele natten

 6. Bedrageridømt ut av Sporveiene

 7. Lover hyppigere T-baneavganger

 8. Carl Berner blir ny

 9. Vil fjerne trikken

 10. T-baneringen stanser Kolsåsbanen

 11. Kolsåsbanen blir metro

 12. Bom stille tross kollektivboom