Oslo

NRK-kjendis griset til Monolitten med olje

Under en tv-innspilling ødela NRK-profilen Are Sende Osen granitten rundt Monolitten med rapsolje og salt.

Gustav Vigelands statue Monolitten i Vigelandsparken er sperret av, etter at NRKs programleder Are Sende Osen har helt salt og olje på granitten i forbindelse med et TV-opptak. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

  • Erlend Tro Klette

– Det blir et h... å få opp, konstaterte Jonas Bekkedal i Akershusgartneren i Nettavisen, som først omtalte saken. Onsdag formiddag jobbet han med å restaurere statuene rundt Monolitten i Frognerparken.

Monolittplatået er avstengt for å unngå at oljen skal smitte over til selve statuene. Oslo kommune jobber med å utbedre skadene.

Foran den kjente skulpturen midt i Frognerparken var det fullt av mørke flekker som hadde blitt tråkket utover av parkens gjester.

Are Sende Osen, kjent fra radioduoen «Are og Odin», tilgriset Monolitten med olje under en tv-innspilling. Foto: Martinsen, Anders

Gjennomførte et religiøst ritual under NRK-innspilling

Flekkene ble forårsaket av NRK-profilen og humoristen Are Sende Osen, kjent fra radioprogrammet Are og Odin. Under en tv-innspilling helte Osen rapsolje utover steinene, i det som skal ha vært et religiøst ritual foran Monolitten.

Innslaget skulle brukes i livsynsprogrammet «På tro og Are».

– NRK beklager og er dypt lei seg. Vi har vært i kontakt med både Vigelandsparken og Oslo kommune, og fått forsikringer om at granitten lar seg restaurere, sier redaksjonssjef Njord Røv i NRK Livssyn til Nettavisen.

– Are selv er svært lei seg og var ikke klar over at rapsoljen kunne gi flekker på granitten.

Les mer om

  1. NRK
  2. Vigelandsparken
  3. TV