Bymisjonsprest favoritt til å bli biskop i Oslo

Bymisjonsprest Kari Veiteberg (56) har fått størst oppslutning i avstemningsrunden før tilsettingen av ny biskop i Oslo.

Bymisjonsprest Kari Veiteberg fikk flest stemmer i avstemningsrunden i prosessen om hvem som blir ny biskop i Oslo etter Ole Christian Kvarme. Her under en felleskirkelig korsvandring i Oslo i påsken 2015. Gateprest Carl Petter Opsahl i Kirkens Bymisjon spiller klarinett.

I mai ble det presentert fem kandidater til stillingen som ny biskop i Oslo. Etter en bred avstemningsrunde i sommer står det tre kandidater igjen, opplyser Den norske kirke.

Den som har fått størst oppslutning, er bymisjonsprest Kari Veiteberg. Hun jobber ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken og fikk drøyt 29 prosent av stemmene.

Når Kirkerådet på sitt møte 13. og 14. september skal avgjøre hvem som blir ny biskop, står valget mellom Veiteberg, domprost Anne-May Grasaas (61) i domkirken i Oslo og professor Sturla Johan Stålsett (53) ved Det teologiske menighetsfakultetet.

Anne-May Grasaas fikk omtrent 25 prosent av stemmene, mens Sturla Johan Stålsett fikk i underkant av 23 prosent.

Kåre Rune Hauge og Marit Halvorsen Hougsnæs var også nominert, men går ikke videre til siste runde i tilsettingsprosessen.

I slutten av september går nåværende biskop Ole Christian Kvarme av. Han har vært biskop i Oslo siden 2005 og holder avskjedsgudstjeneste i Oslo domkirke 3. september.