Brutalt oppgjør i norsk rom-miljø

Minst to skal være skadet i en knivstikking i Vogtsgate i Oslo.

Bevæpnet politi sperret av Legevakten i Oslo i kveld.

Mandag klokken 19.30 fikk politiet melding om et brutalt sammenstøt i et bingolokale på Torshov. En gruppe menn skal ha gått målrettet inn og angrepet flere personer med kniv, øks og slagvåpen.

Fire personer ble skadet i slagsmålet. To ble kjørt til Ullevål sykehus med stikkskader, to ble kjørt til legevakten med slagskader.

— Tilstanden til en av dem har vært livstruende og uavklart. De inngrepene som legene skulle gjøre ergjort. Nummer to har også fått flere knivstikk, men de er ikke livstruende,sier vaktleder Svein Ole Grunnvåg ved Kriminalvakten.

Prøvde å stikke av

Etter slagsmålet prøvde flere personer å stikke av i bil, men de ble stanset ved Carl Berners plass, en drøy kilometer fra åstedet.

Politiet har beslaglagt flere våpen, blant annet en pistol.

Operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt bekrefterat de har pågrepet fire personer, og at de er på jakt etter flere.

— Vi har noen navn på blokka, jeg kan ikke si noe om hvormange, sier han.

Slagsmål på legevakten

Kort tid etter hendelsen på Torshov ble det meldt om slagsmål inne på legevakten, der to av de skadede hadde blitt fraktet.

Bevæpnet politi rykket ut og sperret av området. Utenfor hadde venner og familie av de skadede samlet seg, og stemningen var amper.

I åtte-tiden hadde gemyttene roet seg, men politiet var fortsatt til stede.

Ifølge politiet dreier det seg om et oppgjør mellom to grupperinger i det norske rom-miljøet. Denne konflikten har vart lenge,men politiet hadde ikke fått signaler om mandagens hendelse.

— Vi har fra tid til annen opplevd at det er et høytkonfliktnivå i dette miljøet, men vi hadde ingen indikasjon på at det skulleblusse opp nå, sier Ola Krokan.

Uakseptabelt

For to uker siden ble det skutt mot en leilighet i Motzfeldgate på Tøyen. I leiligheten var det flere barn. Ifølge NTB mener politiet at også dette var et oppgjør i rom-miljøet. De frykter nye hevnaksjoner etter dagens brutale slagsmål.

— Vi i politiet opplever dette som en tilspissing avkonflikten, i og med at vi har hatt flere episoder de siste månedene, sierSvein Ole Grunnvåg etter mandagens hendelse.

Politiet kjenner imidlertid ikke årsaken til at dette nå skjer.

- Det må Grønland politistasjon svare på, det er de som harhatt etterforskningen i de tidligere sakene, og som tar over etterforskningenav denne saken i morgen, sier Grunnvåg.

Vet ikke årsaken

Mandag kveld drev krimteknikere undersøkelser i bingolokalet på Torshov. En bil som var tilsølt av blod, hadde blitt kjørt vekk av eieren.

- Hvordan skal dere forhindre at det skjer igjen?

— Vi kjenner ikke til hvilke faktorer som har utløst dette, men genereltsett må vi ha en dialog med sigøynermiljøet, fortelle dem hvordanspillereglene er og følge opp dersom de ikke følger dem, sier Ola Krokan.

Krimteknikere gjør åstedsundersøkelser i bingolokalet på Torshov.