Oslo

Vippa - fra sukkerskur til mathus

Ytterst på Vippetangen jobbes det på spreng for å åpne Oslos nye mat- og kulturhus. Hallen på 1000m2 skal huse nye matkonsepter. Guy Trieu (26) maler det som skal bli Lisas Vietnamesiske Vegetar. De skal tilby blant annet tofu fra et buddistisk tempel. Foto: Monica Strømdahl

Ytterst på Vippetangen ligger et skur som blir byens nye kultur- og mathus.

  • Edel Bakkemoen
    Edel Bakkemoen
    Journalist

Lokalet er noe for seg selv, og stedet kan komme til å endre seg litt rett som det er. Nå ser det slik ut.

Tollvesenet disponerte hallen frem til sist sommer og hadde biler i bygningen som ble bygget som sukkerskur i 1973.

– Dette er en av de fineste plassene i byen. Vi har fått leie den av Oslo Havn. Det er en femårskontrakt med mulighet for forlengelse – hvis bygningen med Vippa ikke kommer i veien for Oslos utvikling, sa Heidi Bjerkan da Aftenposten var innom på en forhåndsvisitt sist høst.

Hun er kokk og skal fortsatt drive sin egen restaurant i Trondheim, Credo. Hun eier halve Vippa, mens Erlend Mogård Larsen eier den andre halvparten av firmaet. De håper å kunne åpne dørene til påske.

Les også

  1. Vippa - byens nye kultursenter og mathall