Oslo

Mann (19) døde trolig av forgiftning

Tirsdag omkom en 19 år gammel mann i Oslo. Helsevesenet har bedt politiet om bistand for å finne årsaken.

Den avdødes søster er innlagt på Ullevål sykehus. Det er mistanke om at hun har fått i seg det samme som broren.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

19-åringen døde hjemme. Søsteren (17) er innlagt på Ullevål sykehus. Tilstanden hennes har vært kritisk, men hun skal nå ha blitt noe bedre. Det er mistanke om at hun har spist eller drukket det samme som broren.

– Mannen hadde vært syk noen dager og døde tirsdag, forteller Rune Skjold, avsnittsleder ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Han skal ha hatt oppkast og deretter alvorlige pustevansker i dagene før han døde. Obduksjonsrapporten har ikke kunnet gi noe klart svar på dødsårsaken. Men torsdag ettermiddag kom foreløpige svar om noen av de medisinske prøvene som er sendt til analyse.

Smittevernoverlege Tore Steen i Oslo tror det kan dreie seg om forgiftning av noe slag.

Tore Steen, smittevernoverlege

– Ikke nødvendigvis matforgiftning. Vi tror ikke dette har noe med noe restaurantbesøk å gjøre. Vi tror kanskje at den som døde og den andre som er syk, har fått i seg et eller annet stoff som har gitt toksiske virkninger, sier Steen til NRK.

Flere medier meldte torsdag at mannen hadde vært på en restaurant i Oslo noen dager før han døde, men dette skal altså ikke ha noen sammenheng med dødsfallet.

Sendt hjem fra legevakten

Natt til mandag dro 19-åringen til legevakten i Oslo. Han ble ikke vurdert som kritisk syk og skal ha vært oppegående.

– Han fikk valget mellom å vente på lege hos oss eller dra til fastlegen på dagen, sier avdelingsdirektør Jon Ørstavik ved allmennlegevakten til VG, som først omtalte dødsfallet.

19-åringen døde bare halvannet døgn etter at han dro derfra. Legevakten går rutinemessig gjennom saken nå.

Politiet bistår helsevesenet

Dødsfallet etterforskes ikke som en kriminalsak av politiet, men de bistår helsevenset i undesøkelsene, opplyser avsnittsleder Rune Skjold i politiet.

– Det er hjemmet som er fokuset og vi har tatt med ting derfra som vi jobber med å få analysert, sier han.

Politiet etterforsker samtidig saken som en undersøkelsessak med tanke på om det er noe farlig eller ulovlig produkt inne i bildet.

– Vi jobber med å kartlegge hvor 19-åringen og hans søster har vært og hva de har gjort. Vi avhører familiemedlemmer og foretar andre undersøkelser, sier Skjold.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Politiet