Oslo

Sponsorer krever erstatning etter Bieber-skandale

Flere norske sponsorer krever gratisbilletter etter at Justin Bieber forlot scenen i protest etter én låt torsdag kveld.

Det som skulle være en intim-konserte for noen hundre utvalgte, endte med at Justin Bieber forlot scenen o protest etter en låt.
  • Osloby

Intimkonserten med Justin Bieber på Chateau Neuf i Oslo endte med skuffelse da han avbrøt konserten etter kun én låt, angivelig fordi noen i publikum tok på foten hans da han var i ferd med å tørke opp vann fra scenen.

Den eneste muligheten til å skaffe seg billetter var gjennom konkurranser arrangert av bedrifter som hadde inngått samarbeid med Biebers plateselskap Universal.

— Det var veldig skuffende, sier landssjef Lena Sjøttem i EF Education First i Norge til Dagens Næringsliv.

Hun ble kontaktet av plateselskapet Universal Music tidligere i høst med spørsmål om å delta i kampanjen og som kjøpte ni billetter.

- Vi kommer til å be Universal om en forklaring. Jeg regner med at de har en dårlig dag i dag de også, men vi kommer til å spørre hva de har tenkt å gjøre for disse jentene, sier Sjøttem til Dagens Næringsliv.

Fredag fikk de for øvrig en beklagelse på e-post fra plateselskapet.

Meldte seg på trening for å få billett

Også treningssenteret Fresh Fitness kjøpte billetter til konserten. Hos Fresh Fitness måtte man enten melde seg inn eller verve en venn til treningssenteret for å bli med i konkurransen. Innmelding koster 199 kroner.

- Det er synd at det ble som det ble. Vi fikk vår effekt av dette og mye oppmerksomhet, men vi fikk ikke valuta for billettene og det er den eneste kompensasjon det vil dreie seg om. Nå forventer vi at vi får gratisbilletter til neste konsert som kompensasjon fra Universal, sier administrerende direktør Paal Hansem i Fresh Fitness til Dagens Næringsliv.

Jobber for en god løsning

Platedirektør Petter Singsaas i Universal Music Norge sier til avisen at de vil prøve å få til en god løsning overfor sponsorene.

— Svaret vårt nå er at nå er vi i dialog med sponsorene vedrørende dette og vi ønsker en positiv løsning på problemet. Men vi vet jo foreløpig ingenting om konsertplaner eller andre ting om Justin Bieber, så det er vanskelig på dette tidspunktet å gi garantier, sier Singsaas som ikke vil kommentere billettprisen selskapet har tatt fra sponsorene.

Se også programmet Kultur om popidolet:

Les også

  1. Den farlige digitale heksejakten

  2. Syv skandaleopptredener på norske scener

  3. Bieber forlot Norge uten å fullføre konserten

  4. - Jeg har drømt om å møte Bieber i flere år