Oslo

Jente (16) døde i T-baneulykke på Holstein stasjon

Vitner sier jenta skled ved avstigning på Holstein stasjon på Nordberg torsdag ettermiddag. Hun er bekreftet omkommet.

Ulykkeskommisjonen og politiet på plass ved Holstein stasjon. Ulykken skjedde rett bak innsatsleder Arve Røtterud (t.h.)
  • Per Annar Holm

Politiet bekrefter i en pressemelding torsdag kveld at det var en 16 år gammel jente som ble påkjørt av T-banen på Nordberg torsdag ettermiddag. Hun er bekreftet omkommet. Pårørende er varslet.

Klokken 16.15 mottok Oslo politidistrikt en melding om at en person var påkjørt på Holstein T-banestasjon. Én person ble rask bekreftet død på stedet.

Politiet etterforsker hendelsen, men anser dette som en ulykke.

– Vi vet at hun gikk ut av T-banen. Trolig har hun glidd og falt ned da banen skulle kjøre, sier operasjonsleder til Finn S. Belle.

Skled og havnet i sporet

Politiet har snakket med fem vitner som fikk oppfølging av et kriseteam i et privathus ved T-banestasjonen på Sognsvannsbanen i timene etter ulykken.

– Vitnene sier at vedkommende skled og havnet nede i sporet da banen kjørte i retning Sognsvann. Ulykken skjedde midt på perrongen, sier innsatsleder Arve Røtterud.

Det var tett snødrev og nullføre da ulykken inntraff.

Uykken skjedde på Holstein stasjon på Sognsvannsbanen. Stasjonen ligger mellom Tåsen og Sognsvann. Her slippes presten gjennom sperringene.

Stengte stasjonen

Ved 17.30-tiden ankom en prest til stasjonen for å bli orientert om hva som hadde skjedd.

– Vi har akkurat fått bekreftet identiteten, og vil nå fortsette med å varsle de pårørende, sa operasjonsleder Krohn Engeseth til Aftenposten klokken 18.

Holstein T-banestasjon ligger nord for Oslo sentrum og er det tredje siste stoppet på linjen til Sognsvann.

Stasjonen ble stengt etter ulykken. Klokken 20.20 melder Ruter på Twitter at T-banene på Sognsvannsbanen går igjen. Det må påberegnes en del forsinkelser.

Har ikke hendelsen på video

Kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien sier til Aftenposten torsdag at de foretar interne undersøkelser av hva som har skjedd.

Ulykken er ikke blitt fanget på videokamera.

– Dette er en svært dramatisk hendelse som vi synes er utrolig lei. Det viktigste for oss nå er å gi god informasjon til politiet, sier Asperud.

Han forteller at Sporveien har et godt trent internt apparat som følger opp førere som kommer opp i ubehagelige situasjoner.

– Jeg er trygg på at føreren er i de beste hender, sier Asperud.

Brannvesen og ambulanse rykket ut til ulykkesstedet på Holstein stasjon.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Sporveien
  3. Ulykker
  4. T-banen