Disse boligene kikket vi mest på i 2015

Her er de ti Oslo-boligene som fikk flest til å klikke i 2015.

OPT_Herskapeligeiendom_Ulvoeya-KfZk0v37jb.jpg

Finn.no er ikke bare en markedsplass. Osloby har fått listen over de ti mest populære boligannonsene i Oslo fra 2015, og ser man på resultatet kan det se ut til at nettstedet også er mye brukt som tidsfordriv og dagdrømming.

De ti boligannonsene som hadde flest sidevisninger i fjor har nemlig én ting til felles: Høy prisklasse.

De to rimeligste objektene er en ombygd stall på Bjølsen til 8, 8 millioner, og et hus i Telthusbakken med til 9,8 millioner. Resten av topp ti-listen har en prislapp på mellom 27 og 62 millioner kroner.

— De fire første eiendommene er på topp 10 listen over årets mest sette boligannonser i Norge på FINN. Det er spektakulære eiendommer, og gir folk mulighet til å drømme seg bort i flotte, luksuriøse villaer og leiligheter, skriver Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonsansvarlig i Finn, i en epost til Aftenposten.

Lurer du på hva boligen din er verdt? Sjekk vår kalkulator.

Luksus driver folk

Nils O. M. Nordvik forteller at blant annet nysgjerrigheten driver folk til å se på boligannonser i luksussegmentet.

— Folk vil se hva som er på luksusmarkedet. De vil drømme seg bort, og luksus driver folk til å kikke, sier Nils O. M. Nordvik. Han er partner i Nordvik & Partners, og kjent fra TV-programmet «Lukket visning» på TV3.Etter at han ble med i programmet som viser noen av markedes dyreste boliger, merker han særlig at folk lar seg fascinere av luksus.

— Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger. Folk kommer bort til meg og spør om det var gøy å være på befaring, og hva jeg synes om forskjellige boliger, forteller han.

Les også:

Les også

Betalte 1,3 millioner for å bo i en «boks»

Ikke lettsolgte objekter

Han tror også at det er nysgjerrigheten som gjør at det er eiendommer i det dyreste segmentet som preger listen over de mest populære boligannonsene, for det er ikke nødvendigvis disse eiendommene som er lettest å selge. De dyre eiendommene trekker ikke like mange folk på visning. Når det kommer til de to rimeligste objektene på topp ti-listen, er dette også boliger som krever rette kjøper.

— Huset i Telthusbakken er en liebhaber-bolig. En liten drøm som er morsomt å se på. Boligen på Bjølsen er jo også en veldig spesiell sak og forholdsvis dyr. Det gjelder å finne rett person. Mange ser på sjarmen, men går for noe mer tradisjonelt, sier han.

Topp ti i 2015:

1. Tømmervilla på Ullern.

Prisantydning: 40 millioner kroner. Har blant annet svømmebasseng og kinosal. Hadde 230.553 sidevisninger. Solgt i november 2015 for 37,5 millioner.

OPT_Ullern3-q_qAs2bDba.jpg

2. Enebolig på Ulvøya.

Prisantydning: 27 millioner kroner. Kan friste med sjøutsikt og båtplass. Hadde 198.044 sidevisninger. Annonsen er slettet på Finn, men er ikke solgt ifølge boligverdi.osloby.no.

OPT_Herskapeligeiendom_Ulvoeya-KfZk0v37jb.jpg

3. Villa på Nordstrand.

Prisantydning: 35 millioner kroner. Påkostet og romslig. Hadde 167.438 sidevisninger. Annonsen er slettet på Finn, men er ikke solgt ifølge boligverdi.osloby.no.

OPT_Unikvilla_Nordstrand-u7VcYXwVam.jpg

4. Penthouse på Tjuvholmen.

Prisantydning: 34,5 millioner kroner. Har terrasse på 100 kvm. Hadde 155.320 sidevisninger. Annonsen er slettet på Finn.

OPT_Penthouse_Tjuvholmen-09VmfLdNsu.jpg

5. Murvilla i Madserud Allé.

Prisantydning: 33 millioner kroner. Er ifølge boligverdi.osloby.no ikke solgt, men annonsen er slettet på Finn. Hadde 114.765 sidevisninger.

OPT_Madserud19-7yMvxbXmtL.jpg

6. Hus i Telthusbakken.

Prisantydning: 9,8 millioner kroner. Ble solgt november 2015 for 10,1 millioner kroner, ifølge boligverdi.osloby.no. Hadde 110.367 sidevisninger.

OPT_Telthusbakken-YzMkymJWdc.jpg

7. Enebolig på Voksenkollen.

Prisantydning: 29 millioner kroner. Ble solgt juli 2015 for 25,5 millioner kroner, ifølge boligverdi.osloby.no. Hadde 107.992 sidevisninger.

OPT_Voksenkollen-Cwm1LmtZKL.jpg

8. Enebolig i Madserud Allé.

Prisantydning: 33 millioner kroner. Er ikke solgt ifølge boligverdi.osloby.no, men annonsen er slettet på Finn. Hadde 101.659 sidevisninger.

OPT_Madserudalle-50cgnweOXU.jpg

9. Hel bygård i Oscars gate.

Prisantydning: 62 millioner kroner. Hadde 101.627 sidevisninger. Ifølge finn.no er boligen solgt.

OPT_Oscarsgate-zsOYoHOq2G.jpg

10. Bolig på Bjølsen.

Prisantydning: 8,8 millioner kroner. Stall bygget i 1898. Hadde 98.994 sidevisninger. Ifølge finn.no er boligen solgt.

OPT_Bjoelsen-LjE8qf7ohP.jpg

Finn.no er eid av Schibsted, som også eier Aftenposten.

OPT_Bjoelsen-LjE8qf7ohP.jpg
OPT_Herskapeligeiendom_Ulvoeya-KfZk0v37jb.jpg
OPT_Telthusbakken-YzMkymJWdc.jpg
OPT_Ullern3-q_qAs2bDba.jpg
OPT_Oscarsgate-zsOYoHOq2G.jpg
OPT_Penthouse_Tjuvholmen-09VmfLdNsu.jpg
OPT_Madserud19-7yMvxbXmtL.jpg
OPT_Voksenkollen-Cwm1LmtZKL.jpg
OPT_Madserudalle-50cgnweOXU.jpg
OPT_Unikvilla_Nordstrand-u7VcYXwVam.jpg