Politiets bombegruppe rykket ut etter funn av eldre gjenstand

Politiet sperret torsdag ettermiddag et større område i Gamle Aker. Gjenstanden viste seg å trolig være en militær røykboks.

Her fraktes gjenstanden vekk av politiets bombegruppe.

Tre personer er evakuerte og et område på 50 til 100 meter i Telthusbakken i Oslo ble i 14.30-tiden sperret av etter funn av en eldre gjenstand som politiet mente kunne inneholde eksplosiver.

Politiets bombetjeneste var raskt på stedet for å undersøke gjenstanden, meldte Oslo-politiet på X/Twitter.

Like etter klokken 15 var gjenstanden fraktet vekk av politiets bombetjeneste. Sperringene er også opphevet.

Gjenstanden var trolig en gammel røykboks av militær type, opplyser politiet til Avisa Oslo i 16-tiden. Den er trolig ufarlig.

– Den er høyst sannsynlig helt ufarlig. Men man foretar seg ytterligere undersøkelser for å konkludere 100 prosent, sier hun til avisen.

Politiet fikk tips om funnet, og de vet ikke hvor lenge gjenstanden har ligget i området.

Det ligger en barnehage i området. Aftenposten har vært i kontakt med daglig leder i barnehagen som forteller at barnehagen ikke ble evakuert, men at de holdt barna innendørs og har bedt foreldrene hente dem tidlig.

Hun forteller også at funnet av gjenstanden ikke ble gjort på barnehagens område.

Politiet meldte om hendelsen kl. 14.25.

Ingen dramatikk

– Det er snakk om en gammel, rusten, sylinderformet gjenstand. Grunnen til at vi har sperret av et område, er fordi ekspertisen ikke kan si ut fra et bildet om gjenstanden er eksplosiv, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo-politiet til NTB.

Han understreker at det ikke er noen dramatikk knyttet til funnet, men sier at politiet tar fortløpende vurderinger på om de skal utvide sperringene.

Telthusbakken ligger i bydel St. Hanshaugen. Veien starter i Maridalsveien og går opp til Akersbakken. Vulkan og AHO er blant bygg som ligger i nærheten.

Politiet sperret av et område øverst i Telthusbakken.