Oslo

Byrådet utredet prisen for å stoppe nye Deichman

Allerede påløpte kostnader ville gjort det kostbart å stoppe byggingen av nye Deichmanske hovedbibliotek i Oslo, ifølge byrådet i Oslo.

Byggingen av det nye hovedbiblioteket i Bjørvika har støtt på en rekke problemer.
  • Ntb

Prislappen ville blitt på mellom 600 og 700 millioner kroner, viser dokumenter NRK har fått tilgang til.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) sier byrådet innhentet opplysningene om pris for å stoppe prosjektet fordi de ville forberede seg på eventuelle spørsmål fra bystyret etter at det ble kjent at byggingen ville bli dyrere enn først antatt.

Bystyret har imidlertid aldri spurt om akkurat dette, og dermed har heller ikke byrådet gått ut med informasjonen før nå. Bjercke sier at byrådet aldri har planlagt å stoppe byggingen av biblioteket.

Se video: Slik blir nye Deichman

Lederen i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen, mener kulturbyråden burde ha informert om summen. Onsdag er det høring om saken i bystyrets finanskomité, og Fremskrittspartiet varsler at de vil stille spørsmål om det er for sent å stoppe prosjektet.

I april ble det kjent at det nye biblioteket får en kostnadssprekk på en halv milliard kroner. Den nye prislappen anslås å bli mellom 2,9 og 3,1 milliarder, avhengig av hvilke tiltak som gjennomføres.

Les også

  1. Budsjettsprekk på en halv milliard for Deichmanske

  2. Dette kan bli Bjørvikas «energibygg»

  3. Deichman forsinket nok en gang