Oslo

Nå får VIF nytt stadion - men hva skal det hete?

Om få år kan Vålerenga få sin nye lekestue. Men hva skal arenaen hete?

stadion-bMpxhpHDdG.jpg
  • Stein Erik Kirkebøen

— Vet ikke, sier Åge Petter Christiansen, som er styreleder i selskapet som jobber med å få realisert den nye arenaen på Valle Hovin.

— Vet ikke, sier Erling Rostvåg, som er talsmann for Klanen. – Men det beste hadde vært om den fikk Vålerenga til fornavn og et etternavn som sier noe om hva vi driver med.

- Som for eksempel «Vålerenga ballplass»?

— Ja. Eller Arena, eller hva som helst. Men vi må vel være realistiske, og regne med at vi, som så mange andre, får et kommersielt navn. Vi har fleipa med at det hadde vært gøy med en avtale med et pukkverk, og en mulighet for å kalle banen Vålerenga Grus. Men det er vel neppe særlig realistisk.

Christiansen har ingen prinsippielle motforestillinger mot å selge navnet på klubbens nye storstue, men håper å finne en kjøper som både er opptatt av fotball og av Oslos østkant.

- Ikke nettadresse

Norske fotballklubber har i flere år tjent gode penger på å selge navnet på sin hjemmebane. Det må vel være lov å si at alle navnene ikke er like fengende.

Ett eksempel er hjemmebanen til Sandefjord som het Komplett.no Arena til den ble omdøpt til Komplett Arena.

Et annet er Start som på et vis har måttet gå motstatt vei etter en bankfusjon, og har gitt Sør Arena fornavnet Sparebanken.

— Jeg håper vi slipper å ha en nettadresse som stadionnavn, og at vi får et navn som høres ut som noe man kan kalle en fotballarena, sier Rostvåg - og nevner Skagerak Arena i Skien som et eksempel på et akseptabelt sponsornavn på en arena.

Kanskje bør klubben satse på en fet avtale med Bislet bilutleie og ta det hederskronede navnet Bislett stadion?

En snill milliardær?

Litt mer realistisk er det kanskje å få en avtale med en vennlig innstilt milliardær, en som ikke er opptatt av egenfokusering men som betaler klubben uten å forlange å få firmanavnet limt opp på stadionveggen?

— Jeg tror at den typen, som ikke er innstilt på å få noe igjen for pengene, ikke lenger er å finne i fotballen, sier Christiansen, som ikke vil si noe om hva han håper å få betalt for barnets navn.

— Jeg har noen tanker om det, men jeg vil ikke gå ut med dem nå. Vi var i forhandlinger med noen interessenter for noen år siden, men alt ble lagt på is fordi det var så mye usikkerhet knyttet til planene. Nå som alt tyder på at de blir realisert, må vi ta dem opp igjen til høsten.

- Har du et navn klart til jul?

— Det vil jeg ikke love, sier Christiansen.

Verdiløse menn?

— Vålerenga er vel nesten ikke verd noe som helst, de får jo så lite ut av ressursene sine, ler Henrik Hoff, daglig leder i Aalesund FK.

Han kommer likevel med et vagt råtips på verdien av navnet:

— Et tosifret antall millioner, men jeg aner ikke. Det er et spørsmål som egentlig er umulig å besvare fordi svaret avhenger av hva som legges inn i en avtale og hvor langvarig den blir, sier Henrik Hoff.

Aalesund har lenge har spilt på en arena som har navn etter sponsoren.

— Vår avtale er helt unik. Hos oss eier sponsoren halve arenaen og sponser laget. Dermed blir det vanskelig å si hva han betaler for stadionnavnet, sier Hoff, som ikke er i tvil om at det har enormt stor verdi for en fotballklubb å eie sin egen arena.

Hva synes du Vålerengas nye storstue skal hete? Si din mening i kommentarfeltet under saken eller på vår Faceboook-side

Les også

  1. Vålerenga får grønt lys, starter stadionbygging til høsten

  2. − Oslo er ingen idrettsby

  3. VIF nærmere stadiondrømmen