Oslo

Over 1300 lesere har sagt ifra om farlige veier for fotgjengere i Oslo

Hvor synes du det er farligst å være fotgjenger i Oslo? Gi ditt innspill her!

  • Sol Sigurjonsdottir

Denne uken har Aftenposten skrevet om farlige veier for fotgjengere i Oslo, i forbindelse med at en gutt i ungdomsskolealder ble påkjørt da han skulle krysse Kirkeveien for å ta bussen.

Foreldre og beboere i området har lenge reagert på den utrygge veien. Det er likevel langt fra den eneste utrygge veien i Oslo, ifølge Aftenpostens lesere. I vinduet øverst i saken kan du se tipsene fra våre lesere.

Aftenposten ba leserne om å merke av farlige steder på et kart og forklare hva problemet er. Responsen var enorm. Hittil har over 1000 personer markert farlige veier over hele byen.

  • I fjor etterspurte vi det samme for sykkelveier. 2.500 lesere sendte inn sine tips og advarsler om Oslos sykkelfeller
    Det er mange steder som peker seg ut som skumle for fotgjengere i trafikken.

Oslo sentrum, St. Hanshaugen, Grünerløkka, Hasle, Marienlyst og Sinsen er noen av områdene våre lesere har pekt ut som ekstra farlige for fotgjengere.

Les også:

Les også

Gjør veien vid for syklistene

Farlige kryss og dårlig lysregulering

Det er blant annet uoversiktlige veier, biler som kjører i høy fart, manglende trafikklys, manglende fotgjengeroverganger og farlige kryss som nevnes i de nesten 1000 innspillene.

— Bilene stopper dessverre ikke på dette gangfeltet. De kommer i 50 kmh og over! Det blir spesielt farlig når det regner ute, melder en av leserne.

En annen trekker frem gatene rundt Vålerenga skole som utrygge:

— Skolebarn blir tutet på om de går eller sykler til skolen og det er utrygt å krysse gatene for de mange som faktisk går til skolen, da det mangler fotgjengerfelt i flere kryss. Om vinteren når det er snø i gatene, er det ofte stillestående kø helt tilbake til Strømsveien mellom 0815 og 0830 på grunn av foreldre som skal levere barn som bor i nabolaget.

Også på Tøyen er det skumle veier for fotgjengere, ifølge en annen leser:

— Daglig trafikk (i stor fart) mot enveiskjøring fra Tøyengata. Her er det direkte livsfarlig å komme på sykkel ned bakken. Gaten er i utgangspunktet uoversiktlig. Dette er både skolevei og vei til flere barnehager. Det har vært frontkollisjon i svingen og mange nestenulykker.

Her kan du bidra med innspill

Har du lyst til å si din mening om hvor det er farlig å være fotgjenger i Oslo? Vi samler inn alle innspill her!

Samferdselsbyråden i Oslo kommune har lovet Aftenposten å følge opp innspillene.

Les også

  1. Dette er Oslos nye sykkelveier

  2. Nå bestemmer Oslo selv hvor skiltet skal stå

  3. Meld fra: Hvor i Oslo er det farlig å være fotgjenger?

  4. Dette er Oslos beste og dårligste sykkelparti