Oslo

Drapssiktet lege journalførte ikke samboerens medisiner

Legen som er siktet for å ha drept sin samboer Anne Linell Sundt i desember i fjor, erkjenner å ha medisinert henne i lengre tid uten å føre dette inn i journal.

  • Ntb

— Min klient har hatt en journal, ikke skriftlig, men han har holdt full kontroll med den medisinen han har gitt sin samboer, sier mannens forsvarer Arild Holden til TV 2.

Politiet mener legen satte flere sprøyter med smertestillende medisiner slik at kvinnen døde. Legen nekter imidlertid å ha gitt samboeren sin, som slet med store smerter, medisiner det siste døgnet før hun døde.

Legen ble forrige uke varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet mener han drepte kjæresten med en overdose av et morfinpreparat.

Les bakgrunn: Oslo-lege siktet for samboerdrap – vil granske testamentstrid

Fikk sms av avdøde

Fredag 12. desember i fjor fant legen sin samboer Anne Linell Sundt død i stua i deres felles hjem på Bygdøy i Oslo. Den endelige obduksjonsrapporten viste at kvinnen døde av en overdose av blant annet morfin.

Legen har i avhør forklart at han gikk og la seg en gang etter midnatt. Samboeren skal ha blitt sittende oppe. Kvart på fire på natta, mens legen sover, fikk han en tekstmelding fra kvinnens mobil.

— Godt utpå natten så har han fått en tekstmelding. Han sover, så han oppdager den neste dag. Tekstmeldingen er fra avdøde. Jeg kan ikke gå konkret inn på innholdet, men det er en tekstmelding av positiv karakter. Den er positivt ladet, forteller Holden.

Ifølge nyhetskanalen har ikke politiet funnet den avdødes mobiltelefon.

Politiet ønsker ikke kommentere saken.

Les også: Drapssiktet lege varetektsfengslet i fire uker

Gir fra seg autorisasjon

Helsetilsynet har tidligere sendt et varsel til den drapssiktede legen om at han kunne miste autorisasjonen. Han fikk fem dager på å kommentere varselet, skrev Aftenposten tidligere denne uken.

Tirsdag ble den kjent at den drapssiktede legen frivillig leverer fra seg autorisasjonen.

— Min klient har gitt beskjed til Helsetilsynet at han frivillig innleverer sin legeautorisasjon, på grunn av at han er siktet for å ha drept kjæresten, sier mannens forsvarer, advokat Arild Holden, til Dagbladet.

— Med en såpass alvorlig siktelse vil det være viktig å vurdere å suspendere legens autorisasjon. Vi gjør dette av hensyn til pasientene, sa direktør for Statens Helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen til Aftenposten.

I tillegg til den pågående politietterforskningen mot legen vurderer Helsetilsynet to andre saker mot legen.

— Den ene er en klage fra pasient og pårørende knyttet til hans virksomhet som øre-nese-halslege, der det ble glemt igjen en kompress i nesen. Den andre saken handler om foreskriving av vanedannende medikamenter og atferd forenet med det å være helsepersonell, sier tilsynets direktør Jan Fredrik Andresen.

Les også: Vil frata drapssiktet lege autorisasjonen