Hvem mener du fortjener å bli Årets osloborger 2019?

Vi jakter på en person som har gjort Oslo til en enda litt bedre by å bo i.

Frode Kyvåg, Solveig Ude, David Adampour, Wenche Foss og Christian Ringnes er alle kåret til Årets osloborger
  • Nominasjonsprosessen er avsluttet.

Listen er lang over personer som tidligere er blitt kåret til Årets osloborger, blant dem Wenche Foss, Gunnar Sønsteby, Fabian Stang, Frode Kyvåg, Solveig Ude og David Adampour.

Nå jakter vi på nytt på en ildsjel som brenner for byen vår. Hvem mener du fortjener å bli nominert som Årets osloborger?

Ifølge prisens kriterier letes det «etter en ildsjel som har beveget seg utenfor eventuelle stillingsinstrukser. En person som bruker tid og krefter på å gjøre hverdagen litt bedre for sine medmennesker. En som har gjort Oslo enda litt bedre å leve i.»

  • NB: Byrådspolitikere kan ikke nomineres.

– Oslo er full av flotte folk, men det er likevel noen som fortjener en ekstra honnør. Med Årets osloborger ønsker Aftenposten å løfte frem de ildsjelene som er med på å gjøre byen bedre for oss alle. Vi vet at leserne våre er tett på det som skjer i hovedstaden, så vi regner med å få mange gode innspill, sier kulturredaktør Cecilie Asker.

Har du forslag til hvem dette kan være, send navn og begrunnelse til osloborger@aftenposten.no. Forslag kan sendes frem til 24. november.

Etter vi har mottatt forslag fra leserne, vil en jury vurdere forslagene og plukke ut finalistene. Deretter blir det opp til leserne å stemme frem som er Årets osloborger.

NB: Byrådspolitikere kan ikke nomineres.

Disse er blitt kåret til Årets osloborger tidligere: