Politiet om skyteepisoden i Oslo: Offeret er alvorlig skadet

Én person er siktet etter at en mann ble funnet med skuddskader fredag morgen. Mannen er alvorlig skadet.

Politiet har funnet våpenet som de mener ble brukt til å avfyre skuddene i Oslo sentrum.
  • Ingvild Fjelltveit

Politiet mener skyteepisoden skjedde i en leilighet i nærheten av Kvadraturen i Oslo sentrum tidlig fredag morgen. Det ble avfyrt mellom tre og fem skudd.

En mann ble sendt til Ullevål sykehus med skuddskader etter at han selv gikk til en Jokerbutikk i nærheten der de ansatte kontaktet politiet.

Flere personer meldte også fra om at de hadde hørt skudd i området ved Tollbugata.

Kort tid etter at politiet kom til stedet ble det avfyrt et nytt skudd og politiet fant frem til den aktuelle leiligheten, der de pågrep en mann. Også han ble sendt til sykehus med skader, men omfanget av disse er uvisst.

En blodig person med skuddskader gikk inn i den døgnåpne Jokerbutikken i Kvadraturen i Oslo fredag morgen.

Mannen som ble pågrepet i leiligheten er nå siktet for forholdet, opplyste politiet på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Ifølge NRK er han siktet for drapsforsøk.

– Vi fikk akkurat vite at mannen ned skuddskader er alvorlig skadet, men antageligvis ikke livstruende, sier Audun Kristiansen, fungerende leder for etterretning og etterforskning ved Oslo politidistrikt.

Politiet fikk den første meldingen om saken kl. 05.13, pågripelsen skjedde 05.49.

Les også

Mann pågrepet etter skyting i Oslo sentrum

Kjenninger av politiet

– Fornærmede og siktede er begge norske statsborgere i midten av 20-årene. Begge er personer som er kjent fra politiet fra før, sier Kristiansen.

Det er ikke kjent om de to har en relasjon. Ingen av de to er så langt blitt avhørt.

– Vi etterforsker bredt for å finne ut flere detaljer om hendelsesforløpet enn det vi har nå. Vi har allerede snakket med publikum og har fått gode opplysninger, som gjør at vi vet en del om det som har skjedd, sier etterforskningslederen.

Gunn Anita Bjørnbakk og Audun Kristiansen i Oslo-politiet politidistrikt holdt en kort pressekonferanse om skyteepisoden.

Skudd mot politi og ambulansepersonell

Det ble igangsatt en storstilt politiaksjon og flere gater i området ble sperret av.

Personen som er mistenkt i saken avfyrte også et skudd i retning politiet.

– Det ble avfyrt skudd som gikk over hodet på politi og ambulansepersonell, sa fungerende leder Gunn Anita Bjørnbakk for felles operativ tjeneste i Oslo politidistrikt under en pressekonferansen.