Oslo

Unnslapp døden for andre gang

Var trolig målet både på Aker Brygge og Haugerud.

Mannen som i går kveld var sammen med avdøde Mohammed Javed i bilen, ble også skutt på Aker Brygge i august 2006. Foto: 2286-TIPSER

 • Jostein Ihlebæk
 • Knut A. Nygaard
 • Fred C. Fred C. Gjestad

Les mer om saken:

Les også

Frykter ikke gjeng-krig

Les også

Drapsdømt nekter straffskyld

Les også

Utpekt som en av Norges farligste

Les også

Funnet drept i utbrent bil - drapsdømt pågrepet


Etter at 28 år gamle Mohammed Javed ble skutt og drept i går kveld, skal drapssiktede Stig Millehaugen (39) ha løpt etter mannen som satt i bilen sammen med Javed. Medpassasjeren til Javed er en norsk-chilensk 29-åring, som anses å være sentral i Young Guns/A-gjengen. Kilder Aftenposten.no har snakket med tror det var meningen at medpassasjeren også skulle likvideres. Drapet på Haugerud i går skjedde i Mercedesen til 29-åringens far. Dette er dermed andre gang 29-åringen var døden nær.

Skutt på Aker Brygge

29-åringen var nemlig også blant de to personene som ble skutt av B-gjengmedlemmer på åpen gate på Aker Brygge august 2006. Fire sentrale personer i B-gjengen ble siktet for det angivelige drapsforsøket. 29-åringen har tidligere også vært tiltalt for drapsforsøk på det som beskrives som «Gudfaren» i B-gjengen — Ghulam Abbas. Han ble imidlertid frifunnet for drapsforsøket i Oslo tingrett, og det har derfor vært fryktet at det kunne komme hevnoppgjør fra B-gjengen som følge frifinnelsen. Saken ble anket til Borgarting lagmannsrett, og Aftenposten.no får opplyst at ankesaken skulle vært behandlet denne måneden. Men saken er blitt utsatt, og nå lever 29-åringen på hemmelig adresse. I går skal norsk-chileneren ha blitt jaktet på av drapssiktede Millehaugen etter at Javed ble drept, men han skal ha kommet seg til Esso-stasjonen på Haugerud, der han fikk varslet om det som hadde skjedd. I går satt 29-åringen i politiavhør, og han kommer trolig til å bli en av politiets viktigste vitner.

Blodig gjengkrig

Avdøde Mohammed Javed - kjent som «Jeddi» - beskrives av kilder som sentral i Young Guns-miljøet. B-gjengen og Young Guns/A-gjengen har lenge ligget i konflikt med hverandre, og det har vært en rekke blodige oppgjør på åpen gate de siste årene. Aftenposten.no kjenner til at Millehaugen kjenner personer i begge gjengleire, men han skal ikke ha noen kjent tilknytning til noen av de norsk-pakistanske gjengene. Det er uklart om dette var et gjengrelatert drap, eller om det kan ha vært personlig motivert. - Vi jobber med å finne bakgrunnen for drapet. Vi ønsker ikke å kommentere motivet nå, sier leder for voldsseksjonen Grethe Lien Metlid i Oslo politidistrikt. Det vil imidlertid bli naturlig for politiet å sjekke hvem Millehaugen kan ha hatt kontakt med mens han sonet i Ringerike fengsel. Aftenposten.no er kjent med at Millehaugen har sonet med sentrale medlemmer av både A- og B-gjengen i Ringerike fengsel. - Hva gjør politiet for å forebygge et mulig gjengoppgjør? - Forebyggende arbeid er et prioritert oppgave hos politiet når vi anser det som nødvendig, sier Metlid til Aftenposten.no.

Ikke tilfeldig møte

Metlid bekrefter at Millehaugen og den avdøde kjente hverandre før hendelsen på Haugerud, men hun ønsker ikke gå inn på hva slags kontakt de hadde. Men hun sier at politiet ikke tror at møtet på Haugerud er et «tilfeldig møte». 39 år gamle Stig Millehaugen – en gang en av Norges best bevoktede fanger - ble pågrepet i et hybelkompleks på Sandaker i Oslo, drevet av Kriminalomsorgen, ved 21.40-tiden i går kveld. Millehaugen, som i november skiftet etternavn til Bergquist, var under åpen soning. Millehaugen er nå siktet for forsettelig drap. Millehaugen nekter imidlertid enhver befatning med skytingen og kontakter med norsk-pakistanske gjengledere. Les også:

Drapsdømte Stig Millehaugen er siktet for drapet på Haugerud. Foto: HANS O. TORGERSEN

Relevante artikler

 1. OSLO

  Politiet knytter nå en tredje skyteepisode til oppgjøret mellom kriminelle i Oslo

 2. OSLO

  Uskyldig offer skulle hjelpe til med å dytte en bil – ble drept

 3. OSLO

  21-åring drept etter skyting ved gatekjøkken i Prinsdal

 4. NORGE

  Politiet bekrefter: Leder i Young Bloods pågrepet i Marokko – siktet for drapsforsøk fra 2012

 5. NORGE

  Kvinne ble pågrepet for drapsforsøk på Oslo S. Politiet fant død person i leiligheten hennes.

 6. OSLO

  Kritikken haglet mot Oslo-politiets håndtering av gjengmiljøene. Da gikk de til aksjon.