Oslo

Kjøper PR-hjelp fra Geelmuyden Kiese

Oslo katolske bispedømme har hyret inn Geelmuyden Kiese i forbindelse med saken der bispedømmet og biskop Bernt Eidsvig er siktet for bedrageri.

For litt over to uker siden utførte politiet razzia mot lokalene til Oslo katolske bispedømme i Oslo sentrum. Nå er OKB, biskopen og en ansatt under politietterforskning for medlemsrot. Selv har OKB lenge ment at de har fått for lite i støtte.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz

— Vi er i en situasjon der det er et stort informasjonsbehov fra ansatte, medlemmer, medier og andre. På grunn av sakens alvorlighetsgrad samt sykmeldinger hos egne informasjonsarbeidere har vi engasjert ekstern bistand for denne krevende tiden. Vi ønsker åpenhet. Samtidig må informasjonen som kommer fra Oslo katolske bispedømme (OKB) være korrekt. Når politiet har tatt ut siktelse mot OKB, biskopen og en administrativt ansatt, er det viktig å være ekstra nøye i hvordan vi kommuniserer, skriver Lisa Wade, konstituert administrativ leder i OKB.

PR-byrået kom på banen få dager etter razziaen mot OKB 26. februar. Wade ønsker ikke å oppgi hvor mye de betaler til Geelmuyden Kiese.

Selv ble Wade innhentet som leder 1. mars. Hun er katolikk og sitter i menighetsrådet i OKB. Wade er også kjent som konsulent innen administrasjonsutvikling, og er nå på oppdrag hos OKB.

Peggy Brønn, professor i kommunikasjon og ledelse ved BI, synes ikke det er overraskende at OKB har leid inn PR-byrå.

— De vet ikke hvordan de skal håndtere situasjonen. Akkurat som man kjøper juridiske tjenester fra en advokat, kjøper man PR-råd fra et kommunikasjonsbyrå. De skal hjelpe OKB til å formulere og formidle sin versjon av saken, sier Brønn som presiserer at hun kun kjenner saken gjennom mediene.

- Det har vært vanskelig å få noen i OKB til å uttale seg de siste dagene. Er det god PR-strategi?

— Det er dårlig strategi å ikke uttale seg. Det er en oppfatning at hvis man ikke snakker, så har man noe å skjule. Det betyr likevel ikke at de er skyldige, sier Brønn.

Les også

  1. Katolikker mener de burde ha fått mer i statsstøtte