Oslo

Kinosenter med 14 saler åpner på Storo

IMAX-sal blir rosinen i pølsen.

Slik blir den nye kinoen på Storo
  • May Synnøve Rogne
    May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder

I 2015 ble det klart at SF Kino etablerer et stort kinosenter på Storo. Den opprinnelige planen var en kino med 11 saler og åpning i 2017.

Det tar derimot tid å bygge kino, og nå er det klart at åpningen ikke blir før i 2018. Nærmere bestemt er åpningsdatoen satt til 22. mars neste år. Ett år fra i dag.

– Vi gleder oss noe helt vanvittig, og det er med barnlig entusiasme vi ser at vi hver dag kommer litt nærmere den store premièren, sier Ivar Halstvedt, administrerende direktør i SF Kino AS.

Les også

SF Kino etablerer landets største kinosenter i Oslo

Kino med 14 saler

Ivar Halstvedt gleder seg til å kunne ønske velkommen til Oslo største kino i 2018.

SF Kino har lenge vært på jakt etter et passende område å etablere en ny kino på i Oslo. Lenge hadde det sett seg ut kino i kloakkhallene i Oslo under Festningsplassen.

Dette prosjektet havarerte etter tre års utredning, da Statens vegvesen protesterte mot at utbyggingen kom i konflikt med sikkerhetssonene for E18 Operatunnelen. Etter at den planen ble skrinlagt, ble ideen om et nytt kinosenter på Storo lansert. Kinoen ligger på en stor tomt mellom de to T-banestasjonene Nydalen og Storo.

Kinoen blir Oslos største med hele 14 saler.

– Hver av salene skal gi publikum en førsteklasses filmopplevelse. Lerretene er store og utstyret med topp kvalitet, uansett om det er få eller mange seter i salen. SF Kino Storo vil med sine 14-saler kunne tilby publikum opp til 25–30 ulike filmtitler til enhver tid, sier Halstvedt.

Norges eneste IMAX-sal

Kinosenteret kommer også til å huse en IMAX-sal. Det blir Norges eneste kino med denne teknologien. IMAX benytter et stort opptaksformat som projiseres på et meget stort lerret. For publikum betyr det høy billedkvalitet, stort lerret, digital mange-kanals lyd og kort avstand mellom publikum og bildet.

– Med Norges eneste digitale IMAX-sal vet av erfaringen vi har fra et tilsvarende kinosenter i Stockholm, at folk kommer langveisfra for å oppleve verdens største filmformat. IMAX er rosinen i pølsen, forteller Ivar Halstvedt.

Det er ikke første gang Norge har hatt en IMAX-kino. Kinoen ble etablert på Aker brygge så tidlig som i 1999. Etter store økonomiske underskudd, ble kinoen stengt i 2002.

– Folk vil helst gå på kino der de bor

Tidligere var kinoens mantra at en kino burde ligge i sentrumsgryten for å trekke publikum. Slik er det ikke lengre.

– Hva har endret seg?

– Oslokinoenes besøk falt kraftig da nye flersals-kinoer dukket opp i Oslos nabokommuner fra slutten av 1990-tallet. De har vist seg suksessfulle. Det samme har Oslo Kinos egne nyetableringer på Ringen og Symra i henholdsvis 2008 og 2010, sier Halstvedt

En av årsakene er at folk vil at kinoen skal være lett tilgjengelig i nærmiljøet.

– Folk vil helst gå på kino der de bor og hvor kinoen oppleves som tilgjengelig. I tillegg vet vi fra kundeundersøkelser at utvidede åpningstider, bredde i repertoar, komfort, servicegrad og teknisk standard betyr mye for publikums valg av kino og valg av å gå på kino i det hele tatt, sier han.

– Hvorfor falt valget deres på Storo?

– SF Kino Oslo blir etablert på Storo, midt mellom Storo Storsenter og Handelshøyskolen BI. I nærområdet bor det like mange som i en større norsk by, som når kinosenteret gående eller på sykkel. Den vil også ligge innenfor Ring 3, med svært gode kommunikasjonsforhold med T-bane (Nydalen og Storo), buss og trikk, som gjør kinosenterets store tilbud tilgjengelig for hele Oslos befolkning.

– Og for de med bil?

– I tillegg vil lokaliseringen på Storo og den umiddelbare nærheten til Ring 3, gjøre reisetid og parkeringsmulighetene på Storo svært attraktive for publikum innenfor en radius på 30–60 minutters reisetid.

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. Kino
  2. Film
  3. Oslo