Oslo

Norway Cup sparkes i gang i helgen - slik kommer du deg dit

Ruter har økt kapasiteten på flere avganger mot Ekebergsletta og Norway Cup. Se reiserutene kollektivselskapet anbefaler.

 • Julie Berg Melfald
  Julie Berg Melfald
  Journalist

På lørdag sparkes en av verdens største fotballturneringer i gang.Med rekordmange påmeldte lag er det ventet tusenvis av fotballspillere, supportere og Sletta-entusiaster oppe på Ekebergsletta. La bilen stå, men beregn god tid, råder Ruter.

– Vi anbefaler alle til å ta trikken opp mot Jomfrubråten eller T-banen til Brattlikollen, sier informajonssjef Gro Feldberg Janborg i Ruter.

 • Les også:Ekebergsletta har vært byens pustehull i flere hundre år

Fra disse to holdeplassene er det skiltet gangvei til fotballbanene, ifølge kollektivselskapet.

Trikkens linje er 18 og 19, og det vil ta omtrent syv minutter å gå fra holdplassen opp til Ekeberghallen. Reiser man til Brattlikollen med T-banens linje 1 og 4, er det omtrent et kvarters trasking opp til fotballbanene på Sletta.

– De som kommer fra sentrum anbefaler vi spesielt å bruke trikk. De har en egen trasè og har stor kapasitet, forteller Feldberg Janborg.

Kan bli flere kollektivreisende enn vanlig

Nytt av året er at alle deltagerne nå får en sone 1-billett inkludert i fordelskortet. Tidligere var dette valgfritt. Dette kan gjøre at mange Oslo-spillere tar mer buss og trikk enn de vanligvis ville gjort opp til Sletta.

I tillegg stenges store deler av Oslo S den kommende uken, noe som også kan føre til større pågang på kollektivtrafikken i byen. Ruter mener likevel de har god kontroll på den kommende fotballfesten.

– Vi har gjennomført Norway Cup-uken i mange år, så vi har god erfaring på hvordan vi skal gjøre dette på en best mulig måte for kundene våre, forsikrer Ruters pressevakt.

Hun oppfordrer også alle reisende til å bruke Ruters app aktivt. Der kan man på reiseplanleggeren søke hvilken reiserute man bør velge til hver enkelt bane.

Disse bussrutene får flere avganger og endringer under Norway Cup:

34 Simensbråten – Tåsen

På grunn av vanskelig fremkommelighet ved mye trafikk starter linjen fra Simensbråten og kjører Brannfjellveien mot sentrum. Holdeplassene Ekeberg Hageby og Ekeberg Camping betjenes ikke i retning sentrum. Det settes inn leddbuss på ekstraavgangene mellom Jernbanetorget og Simensbråten slik at det blir to avganger i kvarteret på denne delen av linje 34.

24 Fornebu – Brynseng/Ryen

Kjører ordinær vinterrute. Forlenges fra Brynseng til Ryen fordi det ikke vil være mulig å snu bussen på Brynseng pga. NSBs erstatningstilbud.

23 Simensbråten – Lysaker

Kjører ordinær vinterrute, og kjører hvert tiende minutt helt til klokken 22.00 mellom Simensbråten og Økern alle dager.

Linje B

Egen busslinje for Norway Cup fra 30. juli til 6. august. Kjører hvert kvarter fra morgen til kveld via Ryen, Abildsø, Skullerud, Rustad, Bøler, Trasop, Tveita, Haugerud og Trosterud.

Les også

 1. Nye Norway Cup klar til avspark

 2. Norway Cup vil la asylsøkere ta del i fotballfesten

 3. Måtte gi tapt i Norway Cup-finalen: «Det er jo ikke sånn her vi pleier å spille»

Les mer om

 1. Norway Cup
 2. Ekebergsletta
 3. Ruter
 4. Kollektivtransport