Oslo

Nationaltheatret togstasjon åpnet igjen etter røykutvikling

Ved 6-tiden mandag morgen ble Nationaltheatret togstasjon evakuert etter meldinger om røyk. Nå går togene som normalt igjen.

Det er lokalisert noe røyk ved rulletrappen på vei ut mot Parkveien på Nasjonalteateret stasjon.
  • NTB
  • Marthe Øvergård

Ved 08.30-tiden mandag sier pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, at togene er i gang igjen. Røykutviklingen på Nationaltheatret togstasjon førte til at togtrafikk i Oslo sto i nærmere tre timer.

– Det første toget er gått fra Skøyen, og trafikken vil begynne å gå som normalt utover morgentimene. Men man må regne med enkelte innstillinger, siden togene ikke er der de egentlig skal være, sier Lundeby.

Han oppfordrer reisende til å være ute i god tid.

Politiet mottok melding om brannen klokken 6.05. Det var en vekter som meldte ifra om røykutvikling.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt sier til NTB at flere titalls personer er evakuert fra togstasjonen.

– Vi begynte å evakuere stasjonen etter at det ble meldt om røyk i en rulletrapp, sier Stokkli.

Klokken 08.20 melder politiet på Twitter at nødetatene drar fra stedet, men at brannvesenet ikke har funnet årsaken til røykutviklingen.

Startet i en rulletrapp

Det var uvisst hvor røyken kom fra, men den var observert i rulletrappen som går ned mot togspor 1 og 2. Litt senere kunne man fastslå at røyken trolig skyldtes en elektrisk feil, ifølge politiet.

– Røyken er nå borte fra området. Det er fortsatt uvisst når togtrafikken kan starte opp igjen, opplyser politiet litt etter klokken 7.

Det er foreløpig ikke meldt om noen skader.

– 25 personer har kommet seg ut. Ingen har hatt behov for helsehjelp. Vi har også stoppet folk som har kommet fra T-banen til togstasjonen, sier Stokkli.

Alle tog er stanset og innstilt inntil videre. T-banen går som normalt.

Bane Nor opplyser på sine sider at Nationaltheatret stasjon er stengt på grunn av røykutvikling. Alle tog er stanset og innstilt inntil videre. T-banen går som normalt.

Les også

Lei av buss for tog hver sommer? Det kan i beste fall være over i 2032

Setter opp busser

Klokken 06.45 informerer Åge-Christoffer Lundeby at de se opp busser mellom Oslo S og Skøyen. Det også mulig for en del passasjerer å ta T-banen i stedet.

– Det er langt færre tog som er påvirket enn normalt. Stengingen er derfor mindre dramatisk for togtrafikken enn det normalt ville vært, sier Lundeby.

Politiet opplyste like før klokken 7 at de ikke hadde kontroll på hvor røyken kom fra, men røyken begynte å avta.

– Når vi har lokalisert hvor den kommer fra, er det opp til Vy når de vil sette i gang togtrafikken igjen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

På Flytogets nettsider henvises passasjerer til å ta T-banen fra Nationaltheatret stasjon til Oslo S, og videre med tog derfra.

Les mer om

  1. Vy
  2. Kollektivtransport