Oslo

Mann siktet for drap på Manglerud

Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død på Manglerud mandag formiddag. Siktede er mannen til den avdøde.

Kriminalteknikere fra politiet starter undersøkelser på åstedet der en person ble funnet død i en leilighet på Manglerud.
  • Sigrid Gausen
    Sigrid Gausen
    Journalist

Personen som ringte til politiet opplyste om at hans kone var død. Ektemannen er nå nå siktet for drap på sin kone, opplyser politiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 12. Da politiet kom til adressen sto kvinnens ektemann og ventet. Politioverbetjent Ingebjørg Hansen forteller at mannen ble pågrepet uten noen form for dramatikk.

I 30-årene

– Mannen er siktet for drap på kona si. Motiv og foranledning er en del av etterforskningen og er noe vi ønsker å avdekke, sier Hansen til NTB.

Den siktede er norsk statsborger. Både siktede og avdøde er i slutten av 30-årene. De ønsker heller ikke å kommentere mulig funn av drapsvåpen eller detaljer om hendelsesforløpet.

Paret hadde barn sammen, som mandag var blitt ivaretatt. Også øvrig familie er blitt varslet av politiet.

Det pågår nå en omfattende etterforskning. Politiet gjennomfører blant annet kriminaltekniske undersøkelser, avhør, rundspørring og sikring av tekniske spor på stedet, melder Oslo politidistrikt.

Politiet ønsker å avhøre den pågrepne så fort dette lar seg gjøre.

Siktede kjent fra politiet fra før

Advokat Aase Karine Sigmond ble mandag ettermiddag oppnevnt som den siktedes forsvarer. Politiet hadde allerede kort etter pågripelsen gitt uttrykk for at de ønsket å avhøre en siktede mandag kveld. Det ble ikke gjennomført, ifølge advokaten.

–Jeg har pratet med ham. Det blir ikke avhør. Han er ikke i form til det. Det blir nok ikke avhør tirsdag formiddag heller, men jeg antar at han vil bli framstilt for fengsling. Vi har ikke avklart hvordan han stiller seg til spørsmålet om varetekt, sier Sigmond til NTB i 20-tiden mandag kveld.

Hun sier klienten ikke har tatt stilling til politiets siktelse.

Det var mandag kveld ikke avklart når den siktede skulle framstilles for fengsling.

Ifølge politioverbetjent Ingebjørg Hansen var ikke politiet kjent med paret på noen vis, men den siktede mannen har tidligere vært i kontakt med politiet.

– Noe av det vi vil forsøke å finne ut av, er hvordan det har vært i ekteskapet mellom disse to, sier Hansen.

Les mer om

  1. Krim
  2. Manglerud
  3. Etterforskning
  4. Drap