Oslo

Eier kom hjem til rasert leilighet – syv tenåringer pågrepet

Søndag kom eieren tilbake etter å ha leid ut leiligheten sin. Boligen var rasert. Da en av guttene i leiligheten dro opp en kniv, ringte eieren politiet.

  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz

Flere unge menn var til stede i leiligheten da huseieren ankom sin utleide leilighet på Storo søndag formiddag. Huseieren ble ikke særlig blid da han så at leiligheten var rasert.

Da han konfronterte guttene som var til stede, ble huseieren truet med en kniv før guttene forlot boligen.

– Vi ble oppringt av huseieren klokken 10.50 om denne hendelsen. Han ga oss en beskrivelse på mennene som var til stede i leiligheten. Vi var raskt på plass og påtraff syv personer ikke så langt fra adressen, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

  • LES OGSÅ: Leide ut huset via Airbnb - 80 ungdommer arrangerte fest

Alle ble pågrepet

Samtlige ble pågrepet av politiet. De er 17–19 år gamle.

– De har nettopp ankommet arresten. Nå avhører vi fornærmede for å avklare hvem av de pågrepne sto bak truslene. I tillegg blir samtlige anmeldt for grovt skadeverk, sier Pedersen til Aftenposten ved 11.40-tiden.

Selv om huseieren ikke ble skadet, er han sterkt preget av situasjonen. Det er foreløpig uklart hva slags leieforhold mannen hadde med leietagerne.

Fant to kniver

Politiet har undersøkt området utenfor leiligheten og fant etter hvert to kniver.

– Vi antar at disse knivene er blitt brukt i forbindelse med fremsettingen av trusselen, sier Pedersen.

– Hva slags skader har leiligheten fått?

– Vi vet foreløpig at det er snakk om store skader. Skadeverket har for det meste gått utover inventaret. Vi har tatt bilder av skadene, svarer Pedersen.

Les mer om

  1. Oslo