Oslo

Bygger imperiet sten for sten

Jenny Skavlan har (visstnok) hvetebrødsdager, lager mote-TV, er snart filmaktuell, spiller inn en TV-serie i Sverige og skal torsdag lansere en bikinikolleksjon.

_MG_0485.JPG

 • Olav Eggesvik
  Olav Eggesvik
  Journalist

- Jeg har forsøkt å finne ut hva du driver med for tiden. Det virker som om du har full kalender?

- Ved siden av å ha disse berømmelige hvetebrødsdagene, som jeg angivelig skal ha, spiller jeg inn en TV-serie i Sverige. Det er andre sesong av en komiserie som heter Halvveis til himmelen . Jeg drar dit på tirsdag, hjem til Oslo onsdag, og så slipper jeg bikinikolleksjonen på torsdag. Samtidig jobber jeg med mote-TV for nett og det er snart première på filmen Børning .

- Det høres ut som om du bygger et slags Jenny Skavlan ...

- Imperium? Det høres bra ut. Jeg liker tanken på et konsern eller imperium. Jeg gjør mye forskjellig, men samtidig har jeg gjort alle disse tingene i mange år. Dette med klær og redesign er noe jeg har vært opptatt av lenge og forsøker å ta med inn i andre jobber. Som Grand Prix, der designet jeg kjolene mine selv.

- Når får du slappet av mens du bygget imperiet?

- Jeg kan slappe av litt i Malmö under innspillingen av Halvveis til himmelen. Der har jeg bare én ting å gjøre, i Oslo er det mye som foregår. Vi spiller inn serien ute på landet på et fantastisk vakkert sted, og jeg legger vekk mobilen. Da får jeg litt fri og får lest en bok og slappet av. Og på flyturer, jeg skal fly til Sverige i dag. Men det går veldig i ett nå, det er litt på kanten av hva jeg tåler. Jeg ser en ende på det, men jeg kunne ikke holdt på slik i veldig mange uker.

- Det ble bråk rundt bikinikolleksjonen som ble vist frem i Costume. Var det noe du eller Vanessa Rudjord tenkte gjennom på forhånd?

- Vi har aldri hatt den praten. Nå har Vanessa Rudjord vært i hardt vær tidligere, så hun må ha visst at det kunne oppstå reaksjoner. Men dette er hverken mitt og Vanessas blad eller samarbeid. Det er flere om er involvert. Det var et PR-byrå og klesmerket Porto Brazil som i hovedsak bestemte at vi skulle lage reportasjen i Costume. Det har vært interesse fra flere andre, men Costume er det største bladet og veldig riktig for målgruppen min.

- Men forstår du kritikken?

- Dette er i hovedsak mellom Costume og PFU. Jeg har hatt mye annet å stri med og har ikke gått grundig inn i alle argumentene. Denne prosessen har ikke vært annerledes enn andre ganger jeg har stilt opp, og bransjen er så liten at det ikke er til å unngå at man kjenner noen.

- Til slutt: For oss som ikke går med bikini, hva kjennetegner et godt eksemplar?

- Det er avhengig av hvem som skal gå med den. Bikinien er et lite plagg. Mange overkompenserer, og plasserer så mange detaljer som mulig på den lille flaten. Jeg har forsøkt å holde det enkelt, og heller tenke på passformen og hva norske jenter bruker den til. Den skal fungere på stranden, på fjellet, under klærne og til vannsport. De er laget for norske forhold.

Jenny Skavlan lanserer det som for mange er kjent som en kontroversiell bikinikolleksjon.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Sverigedemokraternas leder på Skavlan: Det pågår en kulturkrig i Sverige

 2. FOTBALL

  Myndighetene vil stoppe fotballen: – Flere lag planlegger treningskamper

 3. SPORT

  Tutta i tet etter halvspilt turnering i California

 4. SPORT

  Medhus: - Det kunne absolutt vært veldig spennende å være med på å løfte KIF

 5. OSLO

  Sløv ettermiddagsbarokk

 6. A-MAGASINET

  «Nordmenn er som bortskjemte enebarn»