Nå blir det buss for bane på to strekninger fra Majorstuen

Selv om T-banen blir stengt i fem dager, blir ikke Sporveien ferdig. På grunn av koronapandemien har de ikke fått tak i alle nødvendige deler.

I fem dager fra mandag blir det buss for T-bane mellom Majorstuen og Storo og Majorstuen og Sognsvann.

Skal du ta T-banen fra Majorstuen til Sognsvann eller fra Majorstuen til Storo, bør du beregne ekstra tid fra mandag 26. juli. I fem dager blir disse strekningene stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Det blir satt opp buss for bane som skal frakte passasjerene i denne perioden. T-banen gjenåpnes lørdag morgen.

I løpet av de fem dagene skal Sporveien bytte strømskinner mellom Blindern og Ullevål stadion.

Også det som kalles isolasjonsskjøter (de som skal beskytte strømskinnene) skal byttes ut. Det skjer mellom Forskningsparken og Berg T-banestasjon. Deler av strekningen skal også få nye sviller.

Gamle tresviller (til venstre) skal byttes ut med nye betongsviller.

Det skal jobbes døgnkontinuerlig på strekningene. Prosjektet har fått dispensasjon fra støyforskriften til Oslo kommune. De mest støyende arbeidene blir ifølge Sporveien utført i perioder på døgnet som er minst sårbare for naboer som blir berørt.

Mellom klokken 23 og 01. skal det ikke utføres støyende arbeid.

Naboer som blir berørt, vil bli varslet i forkant.

Les også

Sporveien ringes ned av Oslo-folk som lurer på hvor de nye trikkene er: Hittil kan de kun ses om natten.

Reisetiden har økt

– Hele poenget med stengningen er behovet for nødvendig vedlikehold. På grunn av manglende vedlikehold har vi måttet sette ned farten. Derfor har reisetiden på disse strekningene økt.

Det sier Jan Rustad, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien.

Neste uke må flere tusen passasjerer ta buss for T-bane. Til gjengjeld vil de spare ett minutt på hver tur når hele jobben er ferdig i 2022.

– Kunne dere ikke gjort dette i helgene eller om natten?

– Da ville jobben tatt lengre tid. Hadde vi for eksempel gjort det på nattetid, måtte anleggsmaskinene blitt flyttet hver natt. Siden det kun er fire timer med T-banestans om natten, er det mest hensiktsmessig å gjøre det på denne måten. Nå får vi gjort mest mulig på kortest mulig tid, svarer Rustad.

Les også

Nå starter planleggingen. Slik blir den nye T-banestasjonen på Majorstuen.

Ny runde neste år

Selv om T-banen blir stengt i fem dager, blir ikke Sporveien ferdig med alt vedlikeholdsarbeid vest for Majorstuen. På grunn av koronapandemien har de ikke fått tak i alle nødvendige deler.

I 2022 blir det derfor en ny runde med omfattende arbeid på de aktuelle strekningene.

Etter planen skal Sporveien skifte sporveksler ved Blindern og Ullevål neste år. Deler av skinnegangen blir også byttet.

– Når vi er ferdig med hele jobben i 2022, vil passasjerene spare ett minutt på turen. Det er mye i T-banesammenheng.