«Det er farlig å være morsom på Twitter»

Oslopolitiet vil unngå intern konkurranse om å skrive den morsomste twittermeldingen.

image-TnZJZYQbUh-SJPi97BIDX.jpg

Tirsdag gikkoslopolitiets twittermelding til topps under konferansen "Social Media Days" på Latter på Aker Brygge.

— At den skulle få så stor oppmerksomhet var det ingen av oss som hadde trodd, sa politibetjent Rune Hekkelstrand til Osloby, og understreket at hensikten med tvitringen ikke er underholdning.

Likevel hender det stadig at Oslo politidistrikt bruker humor for å fortelle om hendelser på Twitter, slik som denne:

"Majorstua, klager på gatemusikant som spiller kun en sang. har pågått i flere mnd, politiet på stedet å anmoder om et bredere reportoir"

Det samme gjør Brannvesenets Oslo110-sentral.

Vi spør: Er det rett og slett gått sport i å være morsom på Twitter, og er dette bare bra for profilen til politi, brannvesen og andre offentlige etater?

Brudefølget som fikk motorstans

— Det er en balansegang, og noen twittermeldinger ligger i grenseland av hva som fungerer. Siden politiet tvitrer på direkten, kan det oppstå potensielt kinkige situasjoner, sier Arnt Maasø, førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Maasø synes twittermeldingen oslopolitiet gikk til topps med, var veldig morsom, men trekker frem et annet eksempel han ikke er like begeistret for.

I oktober i fjor skrev politiet meldinger på Twitter om et brudefølge i slåsskamp på E6 i Oslo, som raskt spredte seg i sosiale medier.

«En av bilene i brudefølget fikk motorstans på E18 ved Framnes. Fører la seg ned på et teppe, og startet en bønn. Uvisst om dette hjelper.», skrev politiet.

- Når de tilsynelatende gjør narr av noen som tyr til bønn i en presset situasjon kan det virke ufølsomt, men det er ikke et alvorlig overtramp, sier Arnt Maasø.

- Det går så raskt

Leder for sambandsavsnittet i Oslo politidistrikt, Martin Strand, er enig med Maasø at de ikke burde omtalt brudefølget på den måten.

- Det har blitt tatt hånd om internt, vi behøver ikke utfordre på den måten, sier han.

Han sier at mye av utfordring med Twitter er at det går så raskt.

— I alt av sosiale medier er det fallgruver, det er fort gjort å tråkke over. Meldinger som skrives raskt kan lett misforstås eller tolkes annerledes enn vi hadde tenkt. Men vi er villige til å ta sjansen, det er viktig å fortelle publikum hva vi driver med.

Operasjonssentralen har 60 ansatte, av disse er det 16 operasjonsledere som skriver twittermeldingene.

- Vi har tatt en runde på at det ikke skal bli konkurranse om å ha den morsomste twittermeldingen, sier Strand.

Les også

Tvitrere roser politiets Twitter-innsats

Eirik Jagmann, fungerende informasjonssjef i Brann— og redningsetaten, humrer og svarer nei på spørsmålet om det har gått sport i å være morsom på Twitter.

- Det er farlig å være morsom på Twitter, for det er så lett å trå feil. Det er viktig at det ikke skjer på noens bekostning.

Han forteller om en melding de skrev som en aprilspøk, men som ikke alle forsto var tull.

- Heldigvis var den ikke alvorlig. Glimt i øyet er viktig, men vi må ikke glemme å bruke sunn fornuft.

Balansegang

- De er avhengig av å ha en merkevare som utstråler trygghet. Politiet og brannvesenet tuller ikke med det som er alvorlig, derfor er deres twitterbruk utelukkende positiv PR, sier Thomas Moen, byråleder i Good morning og ekspert på sosiale medier.

Han mener de har funnet balansegangen mellom å være morsomme og seriøse, akkurat som folk flest.