Oslo

Russisk ambassadebil i dødsulykke i Oslo

En mann omkom etter at en russisk ambassadebil kræsjet i et gjerde på Skillebekk i Oslo. En annen mann ble lettere skadet.

Politiet har sperret av veien for både trikk og bil mens de jobber på stedet.
  • NTB
  • Wasim Riaz
    Journalist

Politiet meldte om ulykken i Drammensveien på Skillebekk klokken 0.10 natt til torsdag. Bilen kræsjet i et gjerde ved trikkeholdeplassen på stedet. Begge mennene satt i ambassadebilen. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken.

Torsdag formiddag bekrefter Russlands ambassade i en kommentar på Facebook at det var en av deres ansatte som omkom i trafikkulykken. Ulykken skjedde under dårlig sikt i uvær, skriver ambassaden.

En mann omkom etter at en bil kjørte inn i et gjerde på Skillebekk natt til torsdag.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt sier til Aftenposten torsdag morgen at den omkomne er en middelaldrende mann.

Han bekrefter også at den involverte bilen tilhører den russiske ambassaden. Begge mennene har en tilknytning til ambassaden. Hekkelstrand vil foreløpig ikke si noe om hva slags rolle mennene har i ambassaden.

Ambassaden og Utenriksdepartementet ble varslet om ulykken kort tid etter at den fant sted.

– Vi har fått hjelp fra personell fra ambassaden til å identifisere mennene, sier Hekkelstrand ved 05.45-tiden torsdag.

– Vi har også snakket med flere vitner om hva som kan ha skjedd, men vi ønsker ikke å gå ut med detaljer om det, sier han.

Politiet meldte innledningsvis at de to var alvorlig skadet, men opplyste kort tid senere at en av dem mistet livet, mens den andre slapp fra det med lettere skader.

Bilen kræsjet i gjerde ved trikkestasjonen på Skillebekk.

– Én person som var i bilen da den kræsjet, er bekreftet død av helsepersonell på stedet. Den andre involverte er kjørt til legevakten med lettere skade, meldte politiet klokken 0.37.

Ved 03-tiden i natt åpnet politiet veien for trafikk etter å ha fullført undersøkelser på stedet. Saken blir etterforsket videre.