Oslo

Beruset sjåfør skal ha kjørt på 20 biler

Sjåføren av en sort Audi kjørte i kveld inn i flere biler og bygninger i Niels Juels gate i Oslo.

En sjåfør har kjørt på ca. 20 biler i Niels Juels gate i Oslo. Politiet melder at han er meget beruset.
 • Morten Schwencke
  a-magasinet@aftenposten.no
 • Tine Dommerud
  Journalist
 • Dan P. Neegaard
  Journalist og fotograf

De to venninnene Tindra Paulson (12) og Maria Angler-Fæhn (13) så at bilen smalt inn i en parkert bil i full fart.

– Ble veldig redd

– Vi ble veldig, veldig redde, sier Maria Angler-Fæhn (13).

Hun var ute sammen med en liten gruppe venner ved fotgjengerovergangen ved Uranienborg skole da de hørte bråk. En bil kom så «i full fart» rundt hjørnet og smalt rett i en parkert Tesla. Videre veltet bilen et veiskilt.

– Det var masse mennesker rundt der, så det var kjempefarlig, sier venninnen Tindra Paulson (12).

Jentene løp opp bakken til skolen, livredde, mens de observerte bilen kjøre rundt svingen. Den svarte Audien står nå krasjet i en annen bil rundt en sving i Niels Juels gate. Det er glasskår og rester etter støtfangere i gatene.

– Det var masse folk der, og vi trodde det var kjempefarlig, sier Tindra Paulson (12) og Maria Angler-Fæhn (13) som så at bilen smalt inn i en parkert bil i full fart.

De to jentene forteller at de observerte en mann som løp etter bilen og prøvde å stoppe den. Han fikk en kutt i pannen og begynte å blø.

Ifølge politiet har de kontroll på bilføreren, og de søker etter skadede personer. En person er funnet skadet til nå.

– Bilføreren er meget beruset, og det har vært stor hastighet på bilen. Det er cirka 20 biler som er påkjørt. Pr. nå er kun én person kommet lettere til skade, opplyser politiet.

Både politi og ambulansepersonell er til stede.

Politiet melder at de har kontroll på fører.

Kjørte inn i butikk og videre på fortau

Ifølge det vitner har opplyst til NTB skal mannen ha kjørt inn i en butikk og deretter fortsatt å kjøre på fortauet langs husveggen og truffet de bilene som sto parkert der

– Vi fikk inn et tosifret antall nødtelefoner fra klokken 19.31 og utover. Vi har pågrepet en mann i 50-årene som kjørte bilen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

– Det hele skal ha startet i Briskebyveien og fortsatt i Niels Juels gate og Meltzers gate før ferden stoppet ved at han kolliderte i Niels Juels gate. Vi har ingen grunn til å tro at dette var en villet handling, understreker Stokkeli.

Politiet: Kunne gått mye verre

Han mener det hele kunne ha gått mye verre og sier politiet fryktet at mange kunne ha blitt skadet, men så langt ser det ut til at kun én person har fått lettere skader.

– Det er mange vitner til hendelsen og den er også filmet av flere. Politiet foretar nå vitneavhør og tekniske spor på stedet, sier Stokkeli.

Les mer om

 1. Trafikkulykker
 2. Politiet
 3. Twitter