Politiet fikk informasjon om mulig drap i Oslo etter trafikkulykke i Eidsvoll

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død på Hellerud i Oslo. Politiet fikk nyss om dødsfallet etter en trafikkulykke.

Vraket av bilen en mann i 20-årene kjørte da han frontkolliderte på E6 mellom Morskogen og Espa tirsdag morgen.

– Politiet fant kvinnen i en leilighet på Hellerud øst i Oslo rundt klokken 7 tirsdag morgen, sa leder Anne Alræk Solem ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt på en pressebriefing tirsdag ettermiddag.

Politiet ble ledet til drapet etter en frontkollisjon på E6 i Eidsvoll kommune rundt klokken 6 tirsdag morgen.

De har en indikasjon om kvinnens identitet, men den er ikke bekreftet. Det er en relasjon mellom siktede og den de tror er avdøde. Den siktede mannen er ikke kjent for politiet fra før.

Solem vil ikke kommentere noe om hvordan politiet mener kvinnen skal ha blitt drept eller hva slags skader hun hadde da hun ble funnet. Hun kommenterer heller ikke om det var flere til stede i leiligheten da kvinnen ble funnet.

Ifølge VG er den siktede mannen rumensk. Kvinnen var i 20-årene.

Den siktede mannen er ikke kjent for politiet fra før. Politiets undersøkelser er i en tidlig fase, og Solem er derfor tilbakeholden med å gi for mange opplysninger fra etterforskningen.

Etterforskningsleder i politiet Anne Alræk Solem på pressebriefing etter funn av død kvinne i Oslo øst.

Oppsøkte leiligheten etter kollisjonen

– Nå er det ingen opplysninger i etterforskningen som tilsier at vi skulle sikte flere personer i saken, sier Solem.

Frontkollisjonen skjedde på Morskogen. Det er nær grensen mellom Viken og Innlandet. Mannen som er siktet, kjørte nordover på E6 i en personbil, men i motgående kjørefelt. Han kolliderte med en varebil, som kom sørover.

Ulykken førte til store materielle skader. Ingen av de involverte ble alvorlig skadet, men mannen er også siktet for drapsforsøk i forbindelse med kollisjonen. Det skal ha vært to personer i varebilen. Siktelsen kan derfor bli utvidet til å gjelde to drapsforsøk. Det får NTB opplyst.

Håper på avhør tirsdag

Mannen har fått oppnevnt advokat Cathrine Grøndahl som forsvarer og blir fremstilt for varetektsfengsling enten onsdag eller torsdag.

Både Grøndahl og Solem opplyser til NTB tirsdag kveld at de har håp om at det blir avhør av den siktede mannen i løpet av kvelden.

Politiet innhentet tirsdag ettermiddag videoopptak og avhørte vitner.