Boligbrann på Hellerud under kontroll

Brannmannskapene har nå kontroll etter å ha fryktet spredning til nabobebyggelsen.

Ni brannbiler rykket ut til en boligbrann i Rundtjernveien onsdag kveld. Trykk på bildet - og på pilen - og se flere bilder fra den skremmende og spektakulære brannen.
Nødetatene var massivt til stede på Hellerud onsdag kveld.
Brannfolkene rev av ytterkledningen for å komme til flammene som brant inne i veggene.
Store brannstyrker gjøv løs på huset for å skille det mest mulig fra nabohuset slik at brannen ikke skulle spre seg.
Det brant i både vegger og tak. Brannmennene måtte åpne taket for å komem til.
Tykk røk drev nedover mot byen, og det luktet brann lang vei.

Det ble litt av en dag for naboene på Hellerud: - Vi våknet til Trump, og nå skal vi legge oss til en brann, sukket en da brannvesenet hadde fått kontroll over den kraftige brannen i en bolig i Rundtjernveien og det ble klart at den ikke ville spre seg til nabohusene.

Klokken 21.40 onsdag kveld var nødetatene på vei etter at de ble varslet om en brann i et rekkehus i Rundtjernveien.

Alle kom seg i sikkerhet

– Vi er på stedet. Det er full fyr i huset og fare for spredning til andre hus, skrev Oslo-politiet på Twitter kort tid etter at den først meldingen ble lagt ut.

– Alle som var i boligen har kommet seg ut, sa operasjonsleder Finn Belle til Aftenposten kl. 22.15. Ingen ble fysisk skadet i brannen.

Det samme bekreftes av Brann- og redningsetaten kl. 22.40.

– Vi har ingen indikasjoner på at det er folk inne i huset som brenner. Foreløpige søk vi har gjort for sikkerhets skyld bekrefter dette, skriver etaten på Twitter.

Ni brannbiler og 29 brannmannskaper, i tillegg til politi og ambulanse, rykket ut til Hellerud onsdag kveld.

Skremmende og uvirkelig

Ifølge Aftenpostens reporter på stedet brant det en av to eneboliger som er kjedet sammen. Barnnvesenet konsentrerte seg om å unngå spredning til nabohuset. Heldigvis blåste den lille trekken vekk fra de nærmeste husene. Men det luktet røyk langt forbi Tveita senter.

Når brannmenn rev av ytterkledning, blusset flammene som ulmet i isolasjonen opp, røyken lå tykk over hele området og brannmenn med bråkete motorsager gjøv løs på huset for å begrense flammenes herjinger.

I løpet av kvelden delte brannfolkene husene i to og hindret på den måten brannen i å spre seg.

I tillegg til de andre nødetatene var brannvesenet på stedet med 19 mann i ni biler.

Det var et uvirkelig og skremmende scenario midt i en fredfylt boligstrøk.

Varslet - og kom med hageslange

Det var greske Alex og hans far, som varslet brannvesenet tidligere onsdag kveld. De bor i nabohuset og skryter av nødeteatene: - Brann og politi var her bare syv, åtte minutter etter at jeg hadde ringt, sier Alex til Aftenposten.

Samtidig som de snakket med politiet, gikk de to ut med hageslange i et forsøk på å begrense brannen som raste, men det monnet ikke mye.

– Dette er en kraftig brann. Det er sjelden vi ikke har full kontroll over en brann etter et kvarter, det hadde vi ikke her, sier Lars Magne Hovtun, informasjonssjef i Brann- og redningsetaten til Aftenposten.

Kl. 22.30 meldte Hovtun at de mener å ha brannen under kontroll og skal klare å begrense den til den ene boligen.