Oslo

Linda (35) fikk en morgengave hun sent vil glemme

  • Silje Dyregrov
GIFTET SEG: Øyvind Vikan og Linda Stenhaug giftet seg i idylliske Storlidalen i august. Neste år venter en stor utfordring på sykkelsetet.
AKTIVE: Linda Stenhaug og Øyvind Vikan. FOTO: Privat
  • Vi får se om det blir stående som et godt eller forferdelig minne, sier Øyvind Vikan.

Da Øyvind Vikan (38) skulle gifte seg med Linda Stenhaug (35) i august, ville han gi henne en uforglemmelig opplevelse i morgengave. Ettersom begge er glade i å sykle, ønsket han at gaven skulle være sporty. Samtidig ønsket han ikke at de skulle være for lenge borte ettersom de har to små barn.

— Jeg tenkte derfor at en kort, men desto mer intens opplevelse kanskje kunne være midt i blinken, sier Vikan.

- Det blir nok noen tårer underveis

  1. august giftet de seg i en uteseremoni på Bortistu Gjestegard i Storlidalen i Oppdal. Dagen etter pakket Linda ut morgengaven:
NY SYKKEL: Linda Stenhaug er vant til å sykle på terrengsykkel i marken. I juni skal hun sykle 270 kilometer på sin nye racersykkel. FOTO: Privat

— Jeg ble veldig overrasket, og det var litt skrekkblandet fryd. Jeg ble veldig glad, men jeg måtte fordøye det litt, sier Stenhaug.Gaven fra mannen var en racersykkel og startnummer til Lofoten Insomnia Race i juni 2015. Der er de påmeldt på den lengste distansen – fra Å til Lødingen - totalt 270 kilometer. Det er nesten tre ganger så langt som Stenhaug har syklet sammenhengende tidligere, og over dobbelt så langt som Vikans lengste tur på sykkelsetet.

— Det blir nok noen tårer underveis - både av glede og fortvilelse. Men det blir nok en fantastisk fin opplevelse. Andre sykkelturer blir sikkert veldig kjedelig etter dette, sier Stenhaug.

At valget falt på Lofoten, er ikke tilfeldig

Det nygifte paret er begge aktive. Stenhaug sykler mye i terrenget, mens Vikan sykler både i terreng og på landevei.

— Jeg føler meg trygg på at dette blir en opplevelse hun sent kommer til å glemme. Så får vi se om det blir stående som et godt eller et helt forferdelig minne, sier Vikan.

At valget falt på Lofoten, er ikke tilfeldig.

— Vi har vært der to ganger og har hatt mange gode opplevelser og fine turer i naturen der. Da jeg så var på leting etter den ultimate opplevelsen, så tenkte jeg at vi måtte dra en plass vi hadde vært før og hadde et spesielt forhold til, sier Vikan.

De er ikke i tvil om at de vil gjennomføre og har meldt seg på i klassen for dem som regner med å gjennomføre på under 9,5 timer.

— Når vi først starter på noe, så gjennomfører vi. Med mindre noe skulle skje underveis. Vi reiser ikke så langt for å bryte, sier Stenhaug.

Les også:

Les også

  1. Idrettsprofessor vil fjerne speil fra treningssentrene

  2. «Oi, skal jeg spise maur?»

  3. Da moren til Bernt (35) ble dødssyk, ville han gjøre henne stolt

  4. Villmarksjenta (18) ble rundstjålet - nå har hun overvunnet frykten

  5. - Intoleranser er blitt en unnskyldning for slanking