Mann pågrepet etter gisselsituasjon på Oslo S

En mann som truet en kvinnelig Narvesen-ansatt med kniv på Oslo S fredag kveld, ble pågrepet av politiet etter kort tid. Mannen holdt en kniv mot halsen til kvinnen.

Politiet rykket ut til Oslo S med mange, bevæpnede patruljer og etter få minutter var gjerningspersonen pågrepet.

– Gjerningsmannen holdt en kniv mot magen til kvinnen. Det er usikkert om dette var et ran, men situasjonen ble betegnet som en gisselsituasjon da den pågikk, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Christian Krohn Hengeseth til Aftenposten.

Denne sivilkledde politimannen med skjold var en av de mange som deltok i aksjonen mot gisseltageren på Oslo S.

Politiet fikk beskjed om situasjonen klokken 21.32.

– Først ble dette tolket som et forsøk på ran, men så strømmet det inn med flere meldinger og det ble da sagt at det var en ansatt på Narvesen som ble truet med kniv mot hals og magergion.

– Vi betegnet da det som en gisselsituasjon og var på stedet med mange enheter, både uniformerte og sivile, forteller innsatsleder Gunhild Finne Nilsen til Aftenposten på stedet.

Holdt kniven mot magen

Da politiet kom til stedet holdt mannen, som var i 40-årene, en kniv mot magen til en kvinne i 20-årene.

Kvinnen ble ikke fysisk skadet, men var naturlig nok ganske rystet etter hendelsen.

– Vi fikk håndtert situasjonen forholdsvis raskt og klokken 21.39 var vedkommende pågrepet. Han er kjørt i arresen. Den ansatte er ivaretatt av helsevesenet og får videre oppfølging av arbeidsgiver, sier Nilsen.

Vet ikke hva som ligger bak

Hendelsen skjedde ved den store Narvesen-kiosken i avgangshallen på Oslo Sentralstasjon. Det var en rekke vitner til hendelsen.

Det var mange vitner til hendelsen, og politiet vil nå jobbe med å ta imot vitneforklaringer.

– Vi vet foreløpig ikke hva som ligger bak denne hendelsen, sier operasjonsleder Hengeseth til Aftenposten fredag kveld.

Et område rundt kiosken er sperret av, men trafikken fra stasjonen går som normalt.