Oslo

Mener koronafrykt driver bort gjestene. Det er trygt å spise på restaurant, svarer Høie

Restaurantene er redd koronafrykten skal skremme bort kundene i høst. Bent Høie kan forsikre om at det er trygt å spise ute så lenge man holder minst 1 meters avstand og er nøye med håndhygiene.

– Alle jeg kjenner som driver restaurant på seriøst nivå, tar smittevernet blodig seriøst. Jeg mener gjestene kan føle seg tryggere hos oss enn mange andre steder, sier kjøkkensjef Jimmy Øien på Rest. Olav Olsen

  • Morten Schwencke
    Morten Schwencke
    journalist i Aftenposten

– Når advarsler om smittesituasjonen kommer opp i mediene, ser vi at kanselleringer kommer med en gang, sier Jimmy Øien.

Han er kjøkkensjef på den kritikerroste restauranten Rest og har jobbet siden morgenkvisten med å forberede dagens servering. I vår tapte restauranten flere måneders omsetning under nedstengningen. I sommer kom gjestene tilbake, men nå som det har vært en oppblussing av smittetilfeller igjen, har Øien fått ny grunn til bekymring.

Les hele saken med abonnement