Etterlyst i seks år for tre drapsforsøk. Nå står han tiltalt i Oslo tingrett.

Torsdag begynner en straffesak i Oslo tingrett hvor en mann er tiltalt for å ha knivstukket én mann og skutt to andre. Bare flaks gjorde at alle overlevde.

To personer ble skutt og én knivstukket på utestedet Club Crystal i Oslo i 2012.

Natt til torsdag 5. juli 2012 ble to menn skutt og en annen knivstukket mens de befant seg på utestedet Club Crystal i Møllergata i Oslo.

Ifølge tiltalen var klokken nesten 01.30 da den nå 32 år gamle mannen knivstakk en mann to ganger i magen. Han trakk frem en 9 mm pistol og skjøt to andre menn. Den ene mannen ble truffet i brystet, den andre ble truffet i brystet og armen.

Under straffesaken skal 32-åringen svare for tre drapsforsøk.

– Han erkjenner de faktiske forhold, men sier seg ikke skyldig etter tiltalen. Han oppfattet å være under et pågående angrep, sier 32-åringens forsvarer, advokat Trygve Staff.

Det gjelder to av de fornærmede. Tredjemann var dørvakt på stedet.

Alle overlevde de alvorlige skadene, men særlig den ene av dem var nær ved å sette livet til.

Tatt på Gardermoen

Gjerningsmannen stakk av. Vitner så flere løpe fra stedet. Politiet tok opp jakten, men gjerningsmannen var borte.

Etter at politiet kunne avhøre de fornærmede, fant de frem til identiteten til en antatt gjerningsmann. Mannen ble internasjonalt etterlyst. I de neste seks årene var han på rømmen.

Han skal ifølge politiet ha oppholdt seg i et afrikansk land mesteparten av tiden på flukt.

Sommeren 2018 ble det opprettet kontakt med mannen gjennom hans forsvarer. Dialogen dem imellom førte til at 32-åringen frivillig returnerte til Norge i august 2018. Han ble pågrepet da han 24. august landet på Gardermoen.

Det vil bli et tema i retten om 32-åringen skal ha strafferabatt fordi det har gått såpass lang tid. Han har åpenbart selv skylden for tiden han var på flukt, men det er også gått ett år og fire måneder etter at han ble pågrepet.

32-åringen har sittet i varetekt siden. Torsdag begynner rettssaken i Oslo tingrett. I tillegg til påstanden om drapsforsøk, er han tiltalt for oppbevaring av 48 gram heroin og et par gram marihuana.

Saken vil pågå ut januar måned.