Oslo
Grunnet økt smitterisiko og varmere vær valgte Bymiljøetaten i Oslo fredag å merke opp tredekket på den populære badeplassen Sørenga i Bjørvika.

– Jeg fatter ikke hvorfor de ikke har gjort dette før

Den populære badeplassen Sørenga har fått mye negativ oppmerksomhet for tette forhold og risiko for smitte. Nå er tredekket blitt merket opp i sekskanter som skal hjelpe badegjestene å holde avstand. Slik så det ut fredag kveld.

  • Ingeborg Senneset
    Journalist
Sekskanter med plass til to til seks personer, med 2 meter mellom hver sekskant, skal minne folk på å holde avstand.
Når man har et lite «hus» for seg selv, er det lettere å slappe av, mener Jannicke Sætre. – Folk var begynt å bli slappe på smittevernet.
Folk er ifølge Bymiljøetaten selv ansvarlige for å overholde de rådene som til enhver tid gjelder for smittevern.
Daniel Haynes (til venstre) og Marco Cossu fra London er på ferie i Oslo. De var usikre på om det var meningen å sitte utenfor eller innenfor merkingen. – Men bra tiltak når vi forsto hensikten.
– Jeg fatter ikke hvorfor de ikke har gjort dette før, sier Jannicke Sætre. – Norge kan gjerne se mer til tiltakene som blir gjort ute i Europa.
Bymiljøetaten vil også merke opp den østre delen av Sørenga, samt køer til toalettene og over gangbroene.
Lørdag er det meldt sol og over 25 grader i Oslo.

Folk oppfordres til å utforske andre badesteder i byen og Marka, i gang- eller sykkelavstand fra der de bor, slik at det ikke blir store samlinger på et sted.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS-/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning.

Les også

Så hvor kan du bade i og rundt Oslo i sommer? Her er de beste tipsene.

Da sommervarmen først satte inn i april, var koronapandemien i sin første, alvorlige fase i Norge.

For å unngå trengsel og smittefare satte Sørenga sjøbad da en maksimumsgrense på 200 personer. Vektere stanset badegjester som ikke overholdt reglene. Mange ble avvist og måtte forlate stedet eller velge å stille seg i kø.

Les også

  1. Dette er koronalettelsene du kan se langt etter

  2. Innfører nasjonalt forbud mot alkoholservering

  3. Sarah (16) bruker allerede munnbind på trikken. Hun er bekymret for å dra med seg smitten til hjembyen.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset
  3. Sørenga
  4. Smittevern